Bacallà amb patates i allioli de pera
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pere Massana
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Massana, Girona
INGREDIENTS
- 400 g de patates Redpontiac
- 400 g de bacallà
- 4 grans d'all
- 1 pera
- 1 rovell d'ou
- oli d'oliva verge
- sal
- greix d'ànec
- cibulet
- 1 cullerada de vinagre
PREPARACIÓ
Feu bullir les patates pelades en un cassó amb aigua durant 10 minuts.
Després, fregiu-les amb els alls sencers amb pell en una paella amb oli i greix d'ànec.
Mentrestant, confiteu el bacallà sense pell i tallat en daus grossos en una cassola amb oli durant 10 minuts a foc baix.
Per fer l'allioli de pera, poseu en un bol la pera pelada, bullida i tallada a trossos grossos, el rovell d'ou, l'oli, un all pelat, el vinagre i la sal. Tritureu-ho tot.
I ja per acabar, emplateu el bacallà i les patates, i poseu-hi per sobre una mica de l¿allioli de pera. Podeu guarnir el plat amb cibulet picat.
Després, fregiu-les amb els alls sencers amb pell en una paella amb oli i greix d'ànec.
Mentrestant, confiteu el bacallà sense pell i tallat en daus grossos en una cassola amb oli durant 10 minuts a foc baix.
Per fer l'allioli de pera, poseu en un bol la pera pelada, bullida i tallada a trossos grossos, el rovell d'ou, l'oli, un all pelat, el vinagre i la sal. Tritureu-ho tot.
I ja per acabar, emplateu el bacallà i les patates, i poseu-hi per sobre una mica de l¿allioli de pera. Podeu guarnir el plat amb cibulet picat.