Bacallà amb patates i allioli de pera

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Pere Massana
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Massana, Girona

INGREDIENTS

  • 400 g de patates Redpontiac
  • 400 g de bacallà
  • 4 grans d'all
  • 1 pera
  • 1 rovell d'ou
  • oli d'oliva verge
  • sal
  • greix d'ànec
  • cibulet
  • 1 cullerada de vinagre

PREPARACIÓ

Feu bullir les patates pelades en un cassó amb aigua durant 10 minuts.
Després, fregiu-les amb els alls sencers amb pell en una paella amb oli i greix d'ànec.

Mentrestant, confiteu el bacallà sense pell i tallat en daus grossos en una cassola amb oli durant 10 minuts a foc baix.

Per fer l'allioli de pera, poseu en un bol la pera pelada, bullida i tallada a trossos grossos, el rovell d'ou, l'oli, un all pelat, el vinagre i la sal. Tritureu-ho tot.

I ja per acabar, emplateu el bacallà i les patates, i poseu-hi per sobre una mica de l¿allioli de pera. Podeu guarnir el plat amb cibulet picat.
Anar al contingut