Bacallà amb parmentier

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Isabel Juncà
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Ca l'Enric, La vall de Bianya

INGREDIENTS

  • 4 talls de llom de bacallà dessalat
  • 750 g de patata del bufet
  • 4 ous
  • vinagre
  • 125 g de mantega
  • 75 g de crema de llet
  • sal
  • oli de gira-sol amb espècies (canyella, clau d'olor, pebre de Sichuan i all)
  • oli d'oliva amb picada de fruita seca (figues i avellanes)

PREPARACIÓ

Per començar, ofegueu el bacallà en un cassó amb oli, canyella, pebre rosa, pebre vermell, clau i canyella.
Procureu que l'oli cobreixi el bacallà i no ho deixeu bullir. Deixeu-ho que cogui 8 minuts. Mentrestant, bulliu les patates pelades en un cassó amb aigua i sal. Tot seguit, retireu el bacallà de l'oli. A continuació, incorporeu la mantega i la crema de llet a les patates i tritureu-ho amb un túrmix. Per fer l'ou poché, poseu aigua a bullir amb sal i vinagre. Trenqueu la closca de l'ou i tireu-lo a l'aigua bullint. Deixeu-lo coure durant un minut i retireu-lo. Per fer la picada, poseu les avellanes, les figues tallades, la sal i l'oli en un pot i tritureu-ho amb el túrmix. I ja, per acabar, emplateu la parmentier i col·loqueu-hi, a sobre, el bacallà. Poseu l'ou poché sobre el bacallà i decoreu-ho amb la picada i una mica de pebre vermell.
Anar al contingut