Bacallà amb moniatos i confitats de vinagre

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Paco Guzmán
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Santa Maria, Barcelona

INGREDIENTS

  • 700 g de morro de bacallà dessalat
  • 2 moniatos cuits
  • 200 g de pèsols
  • 2 cebes tendres
  • 40 g de cogombres en vinagre
  • 4 grans d'all en vinagre
  • 25 g de tàperes
  • 20 g d'olives gondal espinyolades
  • 20 g d'olives negres espinyolades
  • pebre negre
  • julivert
  • cibulet
  • 1 got d'oli d'oliva verge
  • 1 cullerada de mantega

PREPARACIÓ

Per fer el puré de moniatos, buideu els moniatos, encara calents, amb una cullera, i poseu-los en un pot. Tot seguit, incorporeu-hi la mantega i tritureu-ho.
A continuació, poseu oli d'oliva en una paella i afegiu-hi el bacallà per la part de la pell. Gireu-lo quan la pell estigui cruixent i deixeu-lo coure, procurant que quedi una mica cru. Finalment, poseu el puré de moniato en un plat i afegiu-hi el bacallà al damunt. Incorporeu-hi els confitats de vinagre, que haureu aconseguit barrejant allets, olives negres i verdes, tàperes i cogombres, tot trossejat, amb oli d'oliva verge. Finalment, afegiu-hi el cibulet. Opcionalment, podeu afegir-hi pèsols amb ceba de guarnició.
Anar al contingut