Bacallà amb mel

Puntuació:

2,83 / 5

Categoria:
segons
Aliment principal:
peix
Dificultat:
baixa
Temps d’elaboració:

Puntua (298 vots)

Ingredients

  • 8 talls de bacallà remullat de la part del morro que no siguin gaire grossos
  • 1 escarola
  • oli d'oliva abundant
  • 75 g de farina + farina per enfarinar
  • 1 ou
  • 1 culleradeta de cafè de llevat
  • 2 cullerades de mel
  • 6 cullerades d'oli d'oliva verge
  • 1 cullerada de vinagre de mel
  • sal i pebre mòlt

Elaboració

Preparació:

- El bacallà remullat s'ha d'eixugar amb paper absorbent perquè quedi ben sec.

- Es desfulla l'escarola, es neteja i s'escorre.

Elaboració:

1. Es prepara la pasta barrejant la farina amb el llevat, l'ou, 1 cullerada de mel i 150 cl d'aigua freda.

2. Els talls de bacallà s'enfarinen, s'espolsa la farina sobrant i es passen per la pasta preparada. Es posen a fregir en l'oli abundant i calent. Una vegada daurat pels dos costats es deixen escórrer en una reixa.

3. A part es desfà la mel restant amb 75 cl d'aigua calenta i es pinten amb un pinzell els trossos de bacallà fregits.

Antelació:

. S'ha de tenir el bacallà remullat. La resta s'ha de fer abans de menjar-s'ho. Per mantenir el bacallà calent mentre es menja el primer plat, es pot posar al forn calent, però apagat.

Presentació:

. Se serveixen els trossos de bacallà en plats individuals, amb l'escarola en un costat i amanida amb la vinagreta preparada amb els ingredients de l'apartat.

NOTA: El bacallà amb mel és un del plats més antics de la nostra cuina, ja que es remunta a l'edat mitjana.

Fotos de la recepta (1)

Comentaris (0)

    Recepta de:
    Receptes publicades:
    64
    Vots rebuts:
    23144
    Comentaris rebuts:
    46
    Seguidors:
    12