BacallÓ amb mel

Puntuaciˇ:

2,83 / 5

Categoria:
segons
Aliment principal:
peix
Dificultat:
baixa
Temps d’elaboraciˇ:

Puntua (301 vots)

Ingredients

  • 8 talls de bacallÓ remullat de la part del morro que no siguin gaire grossos
  • 1 escarola
  • oli d'oliva abundant
  • 75 g de farina + farina per enfarinar
  • 1 ou
  • 1 culleradeta de cafŔ de llevat
  • 2 cullerades de mel
  • 6 cullerades d'oli d'oliva verge
  • 1 cullerada de vinagre de mel
  • sal i pebre m˛lt

Elaboraciˇ

Preparaciˇ:

- El bacallÓ remullat s'ha d'eixugar amb paper absorbent perquŔ quedi ben sec.

- Es desfulla l'escarola, es neteja i s'escorre.

Elaboraciˇ:

1. Es prepara la pasta barrejant la farina amb el llevat, l'ou, 1 cullerada de mel i 150 cl d'aigua freda.

2. Els talls de bacallÓ s'enfarinen, s'espolsa la farina sobrant i es passen per la pasta preparada. Es posen a fregir en l'oli abundant i calent. Una vegada daurat pels dos costats es deixen escˇrrer en una reixa.

3. A part es desfÓ la mel restant amb 75 cl d'aigua calenta i es pinten amb un pinzell els trossos de bacallÓ fregits.

Antelaciˇ:

. S'ha de tenir el bacallÓ remullat. La resta s'ha de fer abans de menjar-s'ho. Per mantenir el bacallÓ calent mentre es menja el primer plat, es pot posar al forn calent, per˛ apagat.

Presentaciˇ:

. Se serveixen els trossos de bacallÓ en plats individuals, amb l'escarola en un costat i amanida amb la vinagreta preparada amb els ingredients de l'apartat.

NOTA: El bacallÓ amb mel Ús un del plats mÚs antics de la nostra cuina, ja que es remunta a l'edat mitjana.

Fotos de la recepta (1)

Comentaris (0)

    Recepta de:
    Receptes publicades:
    64
    Vots rebuts:
    23306
    Comentaris rebuts:
    46
    Seguidors:
    12