Bacallà amb mel, llimona, fruits secs i magrana

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gabriel Ortiz
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Blanc i Negre, Agramunt (l'Urgell)
  • Informació nutricional
    -Obre

    La mel és un producte biològic amb una elevada concentració de sucres, en el que podem destacar l'aportació de potassi.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 morros de bacallà dessalat
  • 1 got de vi blanc
  • 1 got petit de fumet de peix
  • suc d'una llimona
  • 1 magrana
  • 1 cullerada de mel
  • 400 g de fruits secs variats (ametlles, avellanes, nous, figues seques o panses sense pinyol)
  • 2 culleradeta de sucre
  • 1 escarola
  • un raig d'aigua
  • 1 got petit de pero ximenes
  • sal i oli
  • farina

PREPARACIÓ

Per començar, en una paella amb l'oli ben calent fregiu el bacallà ja enfarinat.

Quan estigui dauradet, retireu-lo, reserveu-lo, traieu l'oli de la paella, poseu-hi el vi blanc i deixeu-lo reduir uns minuts.

Seguidament, afegiu-hi el bacallà, el fumet, el suc de llimona, el suc de magrana i la mel i deixeu-ho reduir. A continuació, poseu el sucre i l'aigua en una paella.

Quan estigui ben desfet, afegiu-hi els fruits secs i el pero ximenes i deixeu-ho caramel·litzar uns minuts.

Tot seguit, afegiu els fruits secs a la paella del bacallà i deixeu-ho coure tot junt durant uns minuts més.

I ja per acabar, emplateu el bacallà, poseu-hi els fruits secs a un costat i una mica d'escarola amanida a l'altre i guarniu el plat amb uns grans de magrana.
Anar al contingut