Bacallà amb mel, llimona, fruits secs i magrana
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gabriel Ortiz
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Blanc i Negre, Agramunt (l'Urgell)
- Informació nutricional -Obre
La mel és un producte biològic amb una elevada concentració de sucres, en el que podem destacar l'aportació de potassi.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 4 morros de bacallà dessalat
- 1 got de vi blanc
- 1 got petit de fumet de peix
- suc d'una llimona
- 1 magrana
- 1 cullerada de mel
- 400 g de fruits secs variats (ametlles, avellanes, nous, figues seques o panses sense pinyol)
- 2 culleradeta de sucre
- 1 escarola
- un raig d'aigua
- 1 got petit de pero ximenes
- sal i oli
- farina
PREPARACIÓ
Per començar, en una paella amb l'oli ben calent fregiu el bacallà ja enfarinat.
Quan estigui dauradet, retireu-lo, reserveu-lo, traieu l'oli de la paella, poseu-hi el vi blanc i deixeu-lo reduir uns minuts.
Seguidament, afegiu-hi el bacallà, el fumet, el suc de llimona, el suc de magrana i la mel i deixeu-ho reduir. A continuació, poseu el sucre i l'aigua en una paella.
Quan estigui ben desfet, afegiu-hi els fruits secs i el pero ximenes i deixeu-ho caramel·litzar uns minuts.
Tot seguit, afegiu els fruits secs a la paella del bacallà i deixeu-ho coure tot junt durant uns minuts més.
I ja per acabar, emplateu el bacallà, poseu-hi els fruits secs a un costat i una mica d'escarola amanida a l'altre i guarniu el plat amb uns grans de magrana.
Quan estigui dauradet, retireu-lo, reserveu-lo, traieu l'oli de la paella, poseu-hi el vi blanc i deixeu-lo reduir uns minuts.
Seguidament, afegiu-hi el bacallà, el fumet, el suc de llimona, el suc de magrana i la mel i deixeu-ho reduir. A continuació, poseu el sucre i l'aigua en una paella.
Quan estigui ben desfet, afegiu-hi els fruits secs i el pero ximenes i deixeu-ho caramel·litzar uns minuts.
Tot seguit, afegiu els fruits secs a la paella del bacallà i deixeu-ho coure tot junt durant uns minuts més.
I ja per acabar, emplateu el bacallà, poseu-hi els fruits secs a un costat i una mica d'escarola amanida a l'altre i guarniu el plat amb uns grans de magrana.