Bacallà amb dues samfaines
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep Boada
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hostal Pinxo, Santa Coloma de Farners
INGREDIENTS
- 4 talls de morro de bacallà
- 2 cebes
- 1 pebrot verd
- 2 pebrots vermells
- 2 albergínies
- 2 tomàquets
- sal, pebre
- sucre
- oli d'oliva
- farina
PREPARACIÓ
Enfarineu els talls de morro de bacallà que haureu dessalat i fregiu-los en una paella amb oli abundant. Quan estiguin rossos, poseu-los sobre un paper absorbent.
Tot seguit, retireu l'excés d'oli de la paella i sofregiu-hi les cebes, el pebrot verd i els pebrots vermells, tot ben picat. Quan les verdures estiguin toves, afegiu-hi l'albergínia pelada i picada, els tomàquets pelats, sense llavors i triturats, el sucre, la sal i el pebre. Que acabi de coure's tot junt. A continuació, tritureu amb l'ajuda d'un túrmix la meitat de la samfaina.
I ja per acabar, emplateu els morros de bacallà i tireu-hi per sobre en un extrem la samfaina normal i a l'altre extrem la samfaina triturada.
Tot seguit, retireu l'excés d'oli de la paella i sofregiu-hi les cebes, el pebrot verd i els pebrots vermells, tot ben picat. Quan les verdures estiguin toves, afegiu-hi l'albergínia pelada i picada, els tomàquets pelats, sense llavors i triturats, el sucre, la sal i el pebre. Que acabi de coure's tot junt. A continuació, tritureu amb l'ajuda d'un túrmix la meitat de la samfaina.
I ja per acabar, emplateu els morros de bacallà i tireu-hi per sobre en un extrem la samfaina normal i a l'altre extrem la samfaina triturada.