Bacallà amb dues samfaines

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Josep Boada
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hostal Pinxo, Santa Coloma de Farners

INGREDIENTS

  • 4 talls de morro de bacallà
  • 2 cebes
  • 1 pebrot verd
  • 2 pebrots vermells
  • 2 albergínies
  • 2 tomàquets
  • sal, pebre
  • sucre
  • oli d'oliva
  • farina

PREPARACIÓ

Enfarineu els talls de morro de bacallà que haureu dessalat i fregiu-los en una paella amb oli abundant. Quan estiguin rossos, poseu-los sobre un paper absorbent.
Tot seguit, retireu l'excés d'oli de la paella i sofregiu-hi les cebes, el pebrot verd i els pebrots vermells, tot ben picat. Quan les verdures estiguin toves, afegiu-hi l'albergínia pelada i picada, els tomàquets pelats, sense llavors i triturats, el sucre, la sal i el pebre. Que acabi de coure's tot junt. A continuació, tritureu amb l'ajuda d'un túrmix la meitat de la samfaina.

I ja per acabar, emplateu els morros de bacallà i tireu-hi per sobre en un extrem la samfaina normal i a l'altre extrem la samfaina triturada.
Anar al contingut