Bacallà amb ceba al cop de puny

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuina: Isma Prados
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Bacallà amb ceba al cop de puny
  • (per a 2 persones)
  • 2 talls de morro de bacallà
  • 3 cebes de Figueres
  • 1 cullerada de grans de pebre verd
  • 1 cullerada de fulles d'orenga
  • suc de llimona
  • 1 l d'oli d'oliva verge

PREPARACIÓ

1. Per a la picada, posem dins d'un morter el pebre verd, l'orenga i una mica de suc de llimona, i ho esclafem tot amb la mà de morter.

2. Després, hi afegim un raig d'oli i ho reservem.

3. Tallem les cebes a daus (no cal que siguin iguals, ni de la mateixa mida, però que no siguin gaire petits). Estenem un drap de cuina i hi posem la ceba. L'emboliquem amb el drap en forma de pilota, la posem al damunt d'una superfície llisa i ferma (com el marbre de la cuina) i li donem cops de puny perquè deixi anar l'aigua.

4. Obrim el drap de cuina i posem la ceba en un bol. Hi afegim la picada i un bon raig d'oli.

5. Escalfem una planxa i hi posem un rajolí d'oli.

6. Hi marquem els talls de bacallà per la part de la pell i, quan sigui cruixent, girem el bacallà perquè es cogui per totes dues bandes.

7. Per emplatar, posem els talls de bacallà al mig d'un plat i els salsem per sobre. Bon profit!
Anar al contingut