Bacallà amb carxofes i botifarra negra
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Oriol Rovira
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hotel rural "Els casals", Berguedà
INGREDIENTS
- 1 kg de morro de bacallà dessalat
- 1 got de vi blanc
- 1 got d'oli d'oliva verge
- 15 grans d'alls confitats
- julivert
- Per al saltat:
- 1/2 dl d'oli d'oliva verge
- 4 carxofes
- 2 botifarres negres
PREPARACIÓ
Per començar, poseu el bacallà en una safata.
Afegiu-hi l'oli on prèviament hi haureu confitat uns alls, el vi blanc i l'aigua, i deixeu-ho coure al forn a 180 graus durant 7 minuts. Mentrestant, saltegeu les carxofes en una paella amb oli. Quan estiguin rosses, afegiu-hi la botifarra negra tallada en rodanxes i torneu-les a saltejar. Per fer la salsa, tritureu el suc de la cocció del bacallà amb els alls confitats i coleu-lo. Per acabar, emplateu les carxofes i la botifarra, col·loqueu-hi a sobre el bacallà i decoreu-ho amb la salsa i una mica de julivert picat.
Afegiu-hi l'oli on prèviament hi haureu confitat uns alls, el vi blanc i l'aigua, i deixeu-ho coure al forn a 180 graus durant 7 minuts. Mentrestant, saltegeu les carxofes en una paella amb oli. Quan estiguin rosses, afegiu-hi la botifarra negra tallada en rodanxes i torneu-les a saltejar. Per fer la salsa, tritureu el suc de la cocció del bacallà amb els alls confitats i coleu-lo. Per acabar, emplateu les carxofes i la botifarra, col·loqueu-hi a sobre el bacallà i decoreu-ho amb la salsa i una mica de julivert picat.