Bacallà amb carxofes i botifarra negra

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Oriol Rovira
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hotel rural "Els casals", Berguedà

INGREDIENTS

  • 1 kg de morro de bacallà dessalat
  • 1 got de vi blanc
  • 1 got d'oli d'oliva verge
  • 15 grans d'alls confitats
  • julivert
  • Per al saltat:
  • 1/2 dl d'oli d'oliva verge
  • 4 carxofes
  • 2 botifarres negres

PREPARACIÓ

Per començar, poseu el bacallà en una safata.
Afegiu-hi l'oli on prèviament hi haureu confitat uns alls, el vi blanc i l'aigua, i deixeu-ho coure al forn a 180 graus durant 7 minuts. Mentrestant, saltegeu les carxofes en una paella amb oli. Quan estiguin rosses, afegiu-hi la botifarra negra tallada en rodanxes i torneu-les a saltejar. Per fer la salsa, tritureu el suc de la cocció del bacallà amb els alls confitats i coleu-lo. Per acabar, emplateu les carxofes i la botifarra, col·loqueu-hi a sobre el bacallà i decoreu-ho amb la salsa i una mica de julivert picat.
Anar al contingut