Bacallà al pil-pil amb mongetes del ganxet
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pep Casas
- Dificultat: Alta
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Sauló, Vallromanes (Vallès Oriental)
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 4 talls de morro de bacallà dessalat
- 3 alls
- oli d'oliva
- 4 minipastanagues
- 1 carbassó petit
- 4 minipanotxes
- 8 tomàquets cherry
- 400 g de mongeta del ganxet cuita
- 30 g de mantega
- sal
- pebre blanc
- germinats
PREPARACIÓ
Per començar, escaldeu les miniverdures en un cassó amb aigua bullint durant 2 minuts, refredeu-les en un bol amb aigua freda i gel, escorreu-les i reserveu-les.
Per fer el pil-pil de mongetes, peleu els alls, lamineu-los i fregiu-los en una paella amb oli d'oliva. Quan estiguin rossos, retireu els alls i reserveu l'oli.
A continuació, poseu les mongetes cuites, millor calentes, en un cassó juntament amb l'oli d'alls, tritureu-ho amb el pímer, passeu-ho a un cassó, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho reduir al foc.
Mentrestant, poseu un cassó al foc amb oli abundant a 65 graus i confiteu-hi el bacallà durant 10-12 minuts. Passat aquest temps, retireu-los del cassó i reserveu-lo en paper absorbent.
Tot seguit, en una paella al foc, amb una mica de mantega, salteu les miniverdures que havíeu escaldat i els tomàquets.
I ja per acabar, emplateu el pil-pil de mongetes i al damunt poseu-hi les verduretes saltades, el llom de bacallà confitat, un raig d'oli i els germinats ben collocats.
Per fer el pil-pil de mongetes, peleu els alls, lamineu-los i fregiu-los en una paella amb oli d'oliva. Quan estiguin rossos, retireu els alls i reserveu l'oli.
A continuació, poseu les mongetes cuites, millor calentes, en un cassó juntament amb l'oli d'alls, tritureu-ho amb el pímer, passeu-ho a un cassó, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho reduir al foc.
Mentrestant, poseu un cassó al foc amb oli abundant a 65 graus i confiteu-hi el bacallà durant 10-12 minuts. Passat aquest temps, retireu-los del cassó i reserveu-lo en paper absorbent.
Tot seguit, en una paella al foc, amb una mica de mantega, salteu les miniverdures que havíeu escaldat i els tomàquets.
I ja per acabar, emplateu el pil-pil de mongetes i al damunt poseu-hi les verduretes saltades, el llom de bacallà confitat, un raig d'oli i els germinats ben collocats.