Arrossejat amb calamar
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Margaret Nofre
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Sant Carles, Tortosa
INGREDIENTS
- 400 g d'arròs
- 400 g de calamars
- 300 g de ceba
- fumet de peix
- 1 gra d'all
- oli d'oliva
- pebre negre
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, poseu una cassola amb oli abundant al foc.
Rossegeu-hi l'arròs fins que quedi ben daurat. Després retireu l'oli que us sobri de la cassola, afegiu-hi la ceba i aneu-ho remenant. Llavors incorporeu-hi el calamar tallat a rodanxes i continueu-ho remenant durant uns 4 minuts. Passat aquest temps, afegiu-hi el fumet de peix calent, saleu-ho i deixeu-ho bullir a foc viu durant 10 o 12 minuts. Mentrestant, poseu un all trinxat en un morter i piqueu-lo. Afegiu-hi un ou i prepareu l'allioli. Quan l'arròs estigui a punt, retireu-lo del foc i deixeu-lo reposar uns dos minuts.
Rossegeu-hi l'arròs fins que quedi ben daurat. Després retireu l'oli que us sobri de la cassola, afegiu-hi la ceba i aneu-ho remenant. Llavors incorporeu-hi el calamar tallat a rodanxes i continueu-ho remenant durant uns 4 minuts. Passat aquest temps, afegiu-hi el fumet de peix calent, saleu-ho i deixeu-ho bullir a foc viu durant 10 o 12 minuts. Mentrestant, poseu un all trinxat en un morter i piqueu-lo. Afegiu-hi un ou i prepareu l'allioli. Quan l'arròs estigui a punt, retireu-lo del foc i deixeu-lo reposar uns dos minuts.