Arròs negre
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gemma Biosca
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Dieta: Sense gluten
- Informació nutricional -Obre
Els musclos destaquen nutricionalment pel seu contingut de iode i de ferro, nutrients essencials per al bon funcionament de l'organisme.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones:
- 560 g d'arròs bomba
- 1.680 ml de caldo Aneto per a arròs negre
- 4 sípies mitjanes netes
- 1/2 kg de musclos
- oli d'oliva verge extra
- sal
- Per a l'allioli:
- 1 all
- 150 ml d'oli d'oliva
- 1 ou
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, posem el caldo en una olla i l'escalfem. Tallem la sípia, que ja estarà neta, a tires. Posem una paella al foc amb oli. Quan està calent, hi posem la sípia. La tapem i deixem que cogui a foc lent uns 5 o 7 minuts.
Mentrestant, posem els musclos en una cassoleta amb un dit d'aigua. Els coem fins que s'obrin, uns 10 minuts. Els reservem.
Preparem l'allioli. En un pot, posem l'oli, la sal, l'all i l'ou. Ho barregem tot amb el túrmix. Afegim a la paella de la sípia, l'arròs. Ho remenem. Hi afegim el brou per a arròs negre que hem escalfat. Deixem que es cogui a foc mig durant 20 minuts. Tapem la paella i esperem 10 minuts abans de servir.
Servim l'arròs amb l'allioli.
Mentrestant, posem els musclos en una cassoleta amb un dit d'aigua. Els coem fins que s'obrin, uns 10 minuts. Els reservem.
Preparem l'allioli. En un pot, posem l'oli, la sal, l'all i l'ou. Ho barregem tot amb el túrmix. Afegim a la paella de la sípia, l'arròs. Ho remenem. Hi afegim el brou per a arròs negre que hem escalfat. Deixem que es cogui a foc mig durant 20 minuts. Tapem la paella i esperem 10 minuts abans de servir.
Servim l'arròs amb l'allioli.