Arròs negre

Puntuació:

3,04 / 5

Categoria:
primers, segons
Aliment principal:
arròs
Dificultat:
mitjana
Temps d’elaboració:

Puntua (352 vots)

Ingredients

  • Oli d'oliva
  • 1 ceba petita
  • 1 pebrot verd
  • 1 tomàquet
  • Cues de gamba pelades
  • Petxines
  • Anelles de calamar
  • Popets
  • Sipietes
  • Arròs bomba
  • Caldo o fumet de peix
  • 1 sobre de tinta de calamar
  • 1 parell d'alls tendres

Elaboració

Ja fa bastants dies que deia que volia fer arròs negre... és tan ràpid de fer com l'altre. Aquí el teniu!

1_ Posar oli en una cassola i tirar-hi la ceba, una mica de pebrot verd i un tomàquet, tot tallat ben petit. Deixar-ho sofregir uns 10 minuts, primer amb el foc una mica fort i després lent. Els alls tendres els afegim a la meitat de la cocció, també tallats petits.

2_ Posem el brou de peix a bullir. Jo he fet servir caldo de la meva mare, que el fa "com Déu mana", jeje, i per això he fet poquet sofregit. Si es fa amb fumet, doncs millor fer un sofregit més contundent.

3_ Quan estigui a punt, hi tirem el peix (tot menys les petxines) i deixem que es cogui a foc fort.

4_ Llavors afegim l'arròs (uns 100 gr per persona) i li fem un parell de voltes. Diuen que no s'ha d'afegir l'aigua (fumet, etc..) fins que no veiem que els grans d'arròs agafen un punt de transparència.

5_ Afegim l'aigua (hi ha paquets que diuen la proporció d'aigua que s'hi ha de posar, normalment és el doble d'aigua que d'arròs, però si aquest és de més qualitat, millor posar-hi una mica més d'aigua). S'ha de tenir en compte que no ha de parar de bullir, així que abans de tirar-la a l'arròs ha de bullir bé i el foc de l'arròs ha d'estar fort.

6_ És ara quan afegim la tinta de calamar. Deixem bullir l'estona indicada al paquet.

7_ Durant els últims minuts de cocció, afegim les petxines i deixem que s'obrin. Si n'hi ha alguna que no s'obre... després més val no menjar-la! Com veieu, encara no hem posat sal, proveu ara a veure com va, jo no n'he hagut d'afegir però això va al vostre gust!

8_ Apaguem el foc i ho tapem durant 2-3 minuts. Ara les petxines que encara no s'han obert tindran l'última oportunitat per fer-ho! Jeje.

Emplatar i bon profiiit!!! La paella queda maca-maca... jeje.

Fotos de la recepta (5)

Comentaris (10)

  • 22/04/2010 22:22:05 Marca com a ofensiu

    Jo el faig quasi igual, però de peix només hi poso sèpia (de les brutes), gambes i cloïses. Jo aprofito la tinta de la pròpia sèpia. Però va bé saber que amb els sobres de tinta de calamar també queda bo. Probaré de fer-ho com tu.

  • 18/04/2010 11:14:23 Marca com a ofensiu

    Jejeje, ja pot ser, ja! La meva em diu que vindria a viure aquí amb mi per fer-me el menjar, etc.. però li dic que no cal, que ja m'espavilo, jeje (pobre, si llegeix que us ho he dit!). Jo també sempre he pensat que això va per generacions, jeje. Berta, si t'animes a provar-lo ja em diràs què tal! És com l'altre, l'únic que porta de més és el sobret de tinta! Una cosa que m'he descuidat de dir és que mireu bé quanta en necessiteu... perquè algun cop que l'havíem fet a casa per més persones, crec que només hi deurien posar un sobret de tinta... perquè quedava gris enlloc de negre! :-)

  • 18/04/2010 10:42:15 Marca com a ofensiu

    Això deu anar a generacions... La meva mare em deia: "ves a dinar fora, què vols fer-te tu a casa?". I tot per estalviar-se cuinar... :-)

  • 18/04/2010 10:36:03 Marca com a ofensiu

    Em pensava que fer arròs negre era més díficil i veig que no. Ho faré un dia.

  • 17/04/2010 16:55:15 Marca com a ofensiu

    Les mares estàn per això, a 10 o a 100km sempre ens cuiden!!!!

  • 17/04/2010 16:31:18 Marca com a ofensiu

    Ai, és que entre els examens i tot... des de vacances que no torno a casa i se m'està fent llaaarg!! Tenia nostàlgia i encara que havia de dinar sola... dic: va, ho provaré! :-)

  • 17/04/2010 16:09:06 Marca com a ofensiu

    Filla, quis tiberis per a tu sola, com et cuides!!!

  • 17/04/2010 15:49:11 Marca com a ofensiu

    Ai, veus, no hi havia pensat en l'all i oli! Però aquest arròs ha estat per mi sola i és clar... ningú s'ha queixat! Jeje. Amb aquest caldo ha quedat boníssim, el fa amb molt carinyo i me'l posa per emportar congelat a Bcn! I amb el de verdures i carn fa igual! :-)

  • 17/04/2010 15:44:27 Marca com a ofensiu

    El caldo de la mare, quina barra!!! (jajaja) Jo faig arròs (o risotto) una vegada per setmana. Aquesta me l'apunto i segur que la faré aviat a casa.

  • 17/04/2010 15:41:58 Marca com a ofensiu

    Bet, molt bé, vas apujant el nivell, eh!!!! Això es un plat de cap de setmana, sí senyor!!! Jo, quan el faig, una vegada ja està servit, poso a taula all i oli per posar una culleradeta, està boníssim!!!!