Arròs negre amb navalles gegants i crema de llorer
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Singla
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Mar Salada, Barcelona
INGREDIENTS
- Per al sofregit:
- 1 ceba grossa
- 1 pebrot vermell
- 2 grans d'all
- 200 g de tomàquet fresc ratllat
- 100 cl oli verge extra
- Per al fumet:
- 500 g de peix de roca
- 300 g de crancs
- 1/2 ceba
- 1/2 pastanaga
- 1 porro
- 1 branca d'api
- 3 nyores
- 5 g de pebre vermell de la Vera
- julivert fresc
- 1/2l d'aigua
- Per a la crema de llorer:
- 150 cl de llet
- 100 cl de crema de llet
- 3 fulles de llorer
- rovells d'ou
- Per a la resta:
- 500 g de sípia de platja
- 8 carxofes grosses
- 80 g de favetes fresques
- 4 navalles gegants
- 320 g d'arròs bomba
- sal
- tinta de calamar
PREPARACIÓ
Per fer el fumet, poseu en una cassola el peix de roca, els crancs, les verdures i l'aigua i deixeu-ho bullir durant un parell d'hores. Després, coleu-ho i reserveu-ho.
Per fer la crema de llorer, poseu en un cassó la crema de llet, la llet i el llorer i deixeu-ho infusionar durant 30 minuts.
Seguidament, retireu-ho del foc, afegiu-hi els rovells ja batuts, remeneu-ho bé amb un batedor, coleu-ho i reserveu-ho.
A continuació, en una cassola amb oli sofregiu la ceba picada, el pebrot picat, l'all picat i el tomàquet ratllat, durant dues hores a foc molt suau. Després, poseu-ho a la Thermomix i tritureu-ho.
Tot seguit, a la mateixa cassola salteu la sípia tallada a trossos. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi el sofregit triturat, l'arròs, la tinta de calamar, remeneu-ho bé, cobriu-ho amb el fumet i deixeu-lo coure al foc durant 10 minuts.
Després, rectifiqueu-ho de sal, poseu la cassola al forn i deixeu-la coure durant 5 minuts més a 240 graus.
Finalment, afegiu-hi les favetes i les carxofes tallades a trossets i deixeu-ho coure un parell de minuts més.Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli salteu les navalles fins que s'obrin.
I ja per acabar, emplateu l'arròs, poseu-hi les navalles a sobre i salseu-ho amb la crema de llorer.
Per fer la crema de llorer, poseu en un cassó la crema de llet, la llet i el llorer i deixeu-ho infusionar durant 30 minuts.
Seguidament, retireu-ho del foc, afegiu-hi els rovells ja batuts, remeneu-ho bé amb un batedor, coleu-ho i reserveu-ho.
A continuació, en una cassola amb oli sofregiu la ceba picada, el pebrot picat, l'all picat i el tomàquet ratllat, durant dues hores a foc molt suau. Després, poseu-ho a la Thermomix i tritureu-ho.
Tot seguit, a la mateixa cassola salteu la sípia tallada a trossos. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi el sofregit triturat, l'arròs, la tinta de calamar, remeneu-ho bé, cobriu-ho amb el fumet i deixeu-lo coure al foc durant 10 minuts.
Després, rectifiqueu-ho de sal, poseu la cassola al forn i deixeu-la coure durant 5 minuts més a 240 graus.
Finalment, afegiu-hi les favetes i les carxofes tallades a trossets i deixeu-ho coure un parell de minuts més.Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli salteu les navalles fins que s'obrin.
I ja per acabar, emplateu l'arròs, poseu-hi les navalles a sobre i salseu-ho amb la crema de llorer.