Arròs melós de colomí i múrgoles
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Sender
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Fonda España
- Dieta: Sense gluten
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 500 g arròs bomba
- 1/2 colomí per persona
- 1 pebrot verd
- 50 g múrgoles de temporada
- 150 g escalunyes
- salsa de tomàquet
- pebre
- sal
- oli d'oliva
- Per al brou de carn:
- 1 jarret de vedella de 1/2 kg
- 1 cua de bou
- 3 ossos de genoll de vedella
- 2 pastanagues
- 2 cebes
- 100 g cigrons
PREPARACIÓ
Per començar, en una olla amb aigua freda poseu el jarret, els cigrons crus, la cua i els ossos del genoll, les cebes i les pastanagues i deixeu-ho coure durant 4 hores. Quan ja estigui a punt, coleu el brou i reserveu-lo en calent.
A continuació, en una cassola amb una mica d'oli fregiu el colomí tallat a trossos i prèviament salpebrat. Quan estigui dauradet, retireu-lo de la cassola i reserveu-lo. Tot seguit, a la mateixa cassola, sofregiu l'escalunya picada. Quan estigui transparent, afegiu-hi el pebrot verd tallat a dauets i deixeu-ho sofregir tot junt durant 20 minuts. Després, poseu-hi la salsa de tomàquet, remeneu-ho bé, afegiu-hi l'arròs i mulleu-ho amb el brou que havíeu fet (el doble de caldo que de quantitat d'arròs). Un cop arrenqui el bull, rectifiqueu-ho de sal i pebre i abaixeu el foc perquè es faci uniformement durant 11 minuts. Finalment, afegiu-hi el colomí i les múrgoles crues i deixeu-ho reduir un parell de minuts fins que quedi sec.
I ja per acabar, ja el podeu emplatar o servir-lo en la mateixa cassola.
A continuació, en una cassola amb una mica d'oli fregiu el colomí tallat a trossos i prèviament salpebrat. Quan estigui dauradet, retireu-lo de la cassola i reserveu-lo. Tot seguit, a la mateixa cassola, sofregiu l'escalunya picada. Quan estigui transparent, afegiu-hi el pebrot verd tallat a dauets i deixeu-ho sofregir tot junt durant 20 minuts. Després, poseu-hi la salsa de tomàquet, remeneu-ho bé, afegiu-hi l'arròs i mulleu-ho amb el brou que havíeu fet (el doble de caldo que de quantitat d'arròs). Un cop arrenqui el bull, rectifiqueu-ho de sal i pebre i abaixeu el foc perquè es faci uniformement durant 11 minuts. Finalment, afegiu-hi el colomí i les múrgoles crues i deixeu-ho reduir un parell de minuts fins que quedi sec.
I ja per acabar, ja el podeu emplatar o servir-lo en la mateixa cassola.