Arròs empedrat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Sucursal
INGREDIENTS
- 200 g de mongetes vermelles
- 1 cua de porc
- 1 os de pernil
- 1 pebrot verd
- 1 ceba picada
- 300 g d'arròs
- oli d'oliva i sal
PREPARACIÓ
Comenceu posant les mongetes, la cua de porc i l'os de pernil amb aigua freda i una mica de sal.
Deixeu-ho bullir durant 2 hores i mitja a foc lent. D'altra banda feu el sofregit en una paella amb poc oli, tenint en compte que la ceba i el pebrot verd han d'estar ben triturats. Un cop tingueu el sofregit ros, incorporeu-ho a la cassola amb les mongetes. Doneu-hi unes voltes i afegiu-hi l'arròs (un grapat per persona). L'arròs ha d'arrencar el bull amb el foc fort i després s'ha d'anar coent a foc lent. Rectifiqueu-ho de sal i deixeu-lo al foc uns 15 minuts aproximadament. Aban d'emplatar, l'arròs ha d'haver reposat uns minuts.
Deixeu-ho bullir durant 2 hores i mitja a foc lent. D'altra banda feu el sofregit en una paella amb poc oli, tenint en compte que la ceba i el pebrot verd han d'estar ben triturats. Un cop tingueu el sofregit ros, incorporeu-ho a la cassola amb les mongetes. Doneu-hi unes voltes i afegiu-hi l'arròs (un grapat per persona). L'arròs ha d'arrencar el bull amb el foc fort i després s'ha d'anar coent a foc lent. Rectifiqueu-ho de sal i deixeu-lo al foc uns 15 minuts aproximadament. Aban d'emplatar, l'arròs ha d'haver reposat uns minuts.