Arròs de xai i vi

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Juan Diego Sánchez-Luna
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: 20 a la Rambla, Tarragona
  • Informació nutricional
    -Obre

    Una ració de xai conté el 100% del requeriments diaris de zinc, mineral que estimula la gana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 400 g arròs bomba
  • 4 alls tendres
  • 3 cebes
  • 200 g de coll de xai
  • vi negre (DO Montsant)
  • sal i oli
  • aigua
  • Per al brou de carn:
  • 1/4 de gallina/pollastre
  • 2 ossos de genoll de vedella
  • romaní i farigola
  • pinyes verdes
  • 4 pastanagues
  • 1 patata
  • aigua

PREPARACIÓ

Per fer el brou de carn, poseu els ossos, la gallina, la vedella, el pollastre, les verdures, les pinyes, el romaní i la farigola en una olla, afegiu-hi aigua freda, feu el brou a foc lent, 2 hores com a mínim, coleu-lo i reserveu-lo.

A continuació, poseu el coll de xai a coure amb oli, aigua i sal al forn durant 2h i 30 minuts a 150 graus. Quan estigui cuit el coll de xai, desosseu-lo i talleu-lo a trossos petits.

Tot seguit, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu l'all tendre i la ceba tallada petita. Quan la ceba sigui cuita, afegiu-hi el coll de xai i l'arròs, remeneu-ho fins que el gra s'hagi amarat bé de tot, aboqueu-hi el vi negre i deixeu-ho reduir. Finalment, aneu afegint-hi el brou, a mesura que es vagi absorbint, fins que s'acabi la cocció, aproximadament uns 20 minuts, i us quedi ben melós.

I ja per acabar, poseu l'arròs en una copa, enceneu una branca de romaní, punxeu-la a dins la copa, tapeu-ho amb film, deixeu-ho aromatitzar durant 5 minuts, destapeu-ho i ja ho podeu servir. Es degusta com una copa de vi.
Anar al contingut