Arròs de verdures i curri vermell
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Carles Rodríguez
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Veigé Coolinari, Manresa
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
Aquesta és una preparació vegetariana molt rica en nutrients; l'arròs ens dóna energia de llarga durada i la varietat de verdures ens aporten moltes vitamines, minerals i fibra. Aquesta és una preparació vegetariana i sense gluten. És recomanable revisarAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones
- 360 g d'arròs bomba
- Per al sofregit:
- 2 cebes
- 100 ml d'oli verge
- 2 alls
- 1 pebrot verd
- 1 pebrot vermell
- 100 g de xampinyons
- 800 ml de caldo de verdures
- 10 g de pasta de curri vermell
- 5 tomàquets madurs
- Per a les verdures:
- 1 manat d'espàrrecs verds
- 100 g de mongetes tipus Kènia
- 100 g de carbassó
- 100 g de pastanaga
- Per a la guarnició:
- 50 g de fulles d'espinacs baby
- 10 g de gingebre fresc
- 1 tomàquet
- el suc d'una llimona
- un raig d'oli de sèsam
- 1 espàrrec verd cru
- 1 pastanaga crua
- 4 xampinyons crus
PREPARACIÓ
Comencem fent el sofregit. Trinxem els alls i tallem la ceba a la brunesa. Enrossim els alls trinxats amb oli verge. Hi afegim la ceba tallada, ho salem i ho coem, a foc fluix, durant 30 minuts. Tallem els pebrots a la brunesa i els xampinyons, a quarts.
Afegim els pebrots tallats a la brunesa i els xampinyons, a quarts. Deixem coure el sofregit uns 40-45 minuts.
Ratllem el tomàquet i l'afegim juntament amb la pasta de curri vermell. Ho deixem sofregir fins que s'hagi evaporat l'aigua i comenci a enganxar-se durant uns 40 minuts.
Bullim el caldo de verdures. Hi afegim l'arròs i un bon raig d'oli verge. Ho sofregim 3 minuts més. Ho mullem amb el caldo de verdures bullint i ho coem 5 minuts a foc viu.
Preescalfem el forn a 220º i preparem les verdures. Posem aigua a bullir (per escaldar). Tallem el peu dels espàrrecs i els escaldem amb aigua bullint durant 30 segons.
Refredem amb aigua i gel. Escorrem els espàrrecs escaldats i els assequem (damunt de paper de cuina).
Tallem els espàrrecs, les mongetes, les pastanagues i el carbassó. Tornem a mullar l'arròs amb caldo de verdures bullint i hi afegim el carbassó, la pastanaga, les mongetes i els espàrrecs verds que hem escaldat prèviament. Coem al forn a 220º 10 minuts més. Deixem reposar 3 minuts.
Per fer la guarnició, laminem el xampinyó, la mongeta i la pastanaga crues.Tallem el tomàquet a grills (ja estarà, perquè aquesta guarnició ja ens ho fa molt llarg).
Afegim en un bol les fulles d'espinacs, gingebre ratllat, xampinyó laminat cru, pastanaga laminada crua i mongeta laminada crua i el tomàquet tallat a grills.
Amanim amb suc de llimona, pell de llimona i oli de sèsam. Posem damunt de l'arròs de la cassola totes aquestes verdures de la guarnició.
Afegim els pebrots tallats a la brunesa i els xampinyons, a quarts. Deixem coure el sofregit uns 40-45 minuts.
Ratllem el tomàquet i l'afegim juntament amb la pasta de curri vermell. Ho deixem sofregir fins que s'hagi evaporat l'aigua i comenci a enganxar-se durant uns 40 minuts.
Bullim el caldo de verdures. Hi afegim l'arròs i un bon raig d'oli verge. Ho sofregim 3 minuts més. Ho mullem amb el caldo de verdures bullint i ho coem 5 minuts a foc viu.
Preescalfem el forn a 220º i preparem les verdures. Posem aigua a bullir (per escaldar). Tallem el peu dels espàrrecs i els escaldem amb aigua bullint durant 30 segons.
Refredem amb aigua i gel. Escorrem els espàrrecs escaldats i els assequem (damunt de paper de cuina).
Tallem els espàrrecs, les mongetes, les pastanagues i el carbassó. Tornem a mullar l'arròs amb caldo de verdures bullint i hi afegim el carbassó, la pastanaga, les mongetes i els espàrrecs verds que hem escaldat prèviament. Coem al forn a 220º 10 minuts més. Deixem reposar 3 minuts.
Per fer la guarnició, laminem el xampinyó, la mongeta i la pastanaga crues.Tallem el tomàquet a grills (ja estarà, perquè aquesta guarnició ja ens ho fa molt llarg).
Afegim en un bol les fulles d'espinacs, gingebre ratllat, xampinyó laminat cru, pastanaga laminada crua i mongeta laminada crua i el tomàquet tallat a grills.
Amanim amb suc de llimona, pell de llimona i oli de sèsam. Posem damunt de l'arròs de la cassola totes aquestes verdures de la guarnició.