Arròs de verdures i curri vermell

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Carles Rodríguez
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Veigé Coolinari, Manresa
  • Dieta: Vegana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquesta és una preparació vegetariana molt rica en nutrients; l'arròs ens dóna energia de llarga durada i la varietat de verdures ens aporten moltes vitamines, minerals i fibra. Aquesta és una preparació vegetariana i sense gluten. És recomanable revisarAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones
  • 360 g d'arròs bomba
  • Per al sofregit:
  • 2 cebes
  • 100 ml d'oli verge
  • 2 alls
  • 1 pebrot verd
  • 1 pebrot vermell
  • 100 g de xampinyons
  • 800 ml de caldo de verdures
  • 10 g de pasta de curri vermell
  • 5 tomàquets madurs
  • Per a les verdures:
  • 1 manat d'espàrrecs verds
  • 100 g de mongetes tipus Kènia
  • 100 g de carbassó
  • 100 g de pastanaga
  • Per a la guarnició:
  • 50 g de fulles d'espinacs baby
  • 10 g de gingebre fresc
  • 1 tomàquet
  • el suc d'una llimona
  • un raig d'oli de sèsam
  • 1 espàrrec verd cru
  • 1 pastanaga crua
  • 4 xampinyons crus

PREPARACIÓ

Comencem fent el sofregit. Trinxem els alls i tallem la ceba a la brunesa. Enrossim els alls trinxats amb oli verge. Hi afegim la ceba tallada, ho salem i ho coem, a foc fluix, durant 30 minuts. Tallem els pebrots a la brunesa i els xampinyons, a quarts.

Afegim els pebrots tallats a la brunesa i els xampinyons, a quarts. Deixem coure el sofregit uns 40-45 minuts.

Ratllem el tomàquet i l'afegim juntament amb la pasta de curri vermell. Ho deixem sofregir fins que s'hagi evaporat l'aigua i comenci a enganxar-se durant uns 40 minuts.

Bullim el caldo de verdures. Hi afegim l'arròs i un bon raig d'oli verge. Ho sofregim 3 minuts més. Ho mullem amb el caldo de verdures bullint i ho coem 5 minuts a foc viu.

Preescalfem el forn a 220º i preparem les verdures. Posem aigua a bullir (per escaldar). Tallem el peu dels espàrrecs i els escaldem amb aigua bullint durant 30 segons.

Refredem amb aigua i gel. Escorrem els espàrrecs escaldats i els assequem (damunt de paper de cuina).

Tallem els espàrrecs, les mongetes, les pastanagues i el carbassó. Tornem a mullar l'arròs amb caldo de verdures bullint i hi afegim el carbassó, la pastanaga, les mongetes i els espàrrecs verds que hem escaldat prèviament. Coem al forn a 220º 10 minuts més. Deixem reposar 3 minuts.

Per fer la guarnició, laminem el xampinyó, la mongeta i la pastanaga crues.Tallem el tomàquet a grills (ja estarà, perquè aquesta guarnició ja ens ho fa molt llarg).

Afegim en un bol les fulles d'espinacs, gingebre ratllat, xampinyó laminat cru, pastanaga laminada crua i mongeta laminada crua i el tomàquet tallat a grills.

Amanim amb suc de llimona, pell de llimona i oli de sèsam. Posem damunt de l'arròs de la cassola totes aquestes verdures de la guarnició.
Anar al contingut