Arròs de verdura de temporada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Antoni Rubies
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Antoni Rubies
- Dieta: Per a esportistes
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 360 g d'arròs rodó
- 1 ceba de Figueres
- 2 tomates petites
- 100 g de cep
- Verdures de temporada:
- mini pastanagues
- patates
- fulles d'espinacs
- col
- 2 carxofes
- penques de bledes
- 4 alls tendres
- gingebre
- 1 litre de brou de verdures lleuger
- oli d'oliva extra verge
- sal i pebre
- julivert
- Per a la picada:
- oli verge extra
- 1 all
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola plana amb oli d'oliva, poseu a estovar la ceba picada durant uns minuts. Seguidament, afegiu-hi la tomata ratllada i deixeu-ho sofregir tot junt.
Mentrestant, talleu les verdures a tires i /o bastons; comenceu per les patates i les pastanagues. Quan estiguin tallades, afegiu-les a la cassola, continueu tallant els alls tendres, la col i les carxofes i afegiu-les també a la cassola, quan estiguin totes tallades.
Quan el sofregit ja estigui cuit, afegiu la meitat dels ceps tallats a daus i el brou (dues parts de brou per una d'arròs) i deixeu-ho coure uns 3 minuts.
A continuació, poseu-hi l'arròs i coeu-ho uns 8 minuts. Després, talleu amb les mans les fulles d'espinacs i les penques de les bledes, afegiu-les a la cassola, juntament amb l'altra meitat de ceps, tallats a daus, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho coure al forn durant 15 minuts.
Per fer picada, poseu l'all i l'oli d'oliva en un got de pímer i tritureu-ho.
Tot seguit, piqueu les fulles de julivert i ratlleu el gingebre amb un ratllador.
Finalment, per acabar l'arròs, afegiu-hi unes gotetes de picada d'all, el gingebre ratllat i una mica del julivert picat.
I ja per acabar, podeu servir l'arròs emplatat o en la mateixa cassola.
Mentrestant, talleu les verdures a tires i /o bastons; comenceu per les patates i les pastanagues. Quan estiguin tallades, afegiu-les a la cassola, continueu tallant els alls tendres, la col i les carxofes i afegiu-les també a la cassola, quan estiguin totes tallades.
Quan el sofregit ja estigui cuit, afegiu la meitat dels ceps tallats a daus i el brou (dues parts de brou per una d'arròs) i deixeu-ho coure uns 3 minuts.
A continuació, poseu-hi l'arròs i coeu-ho uns 8 minuts. Després, talleu amb les mans les fulles d'espinacs i les penques de les bledes, afegiu-les a la cassola, juntament amb l'altra meitat de ceps, tallats a daus, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho coure al forn durant 15 minuts.
Per fer picada, poseu l'all i l'oli d'oliva en un got de pímer i tritureu-ho.
Tot seguit, piqueu les fulles de julivert i ratlleu el gingebre amb un ratllador.
Finalment, per acabar l'arròs, afegiu-hi unes gotetes de picada d'all, el gingebre ratllat i una mica del julivert picat.
I ja per acabar, podeu servir l'arròs emplatat o en la mateixa cassola.