Arròs de pelletes de bacallà
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Clotet
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Paco Meralgo, Barcelona
INGREDIENTS
- 400 g d'arròs bomba
- 300 g de morro de bacallà
- 100 g d'espinacs frescos
- 100 g de cigrons cuits
- 100 g de pèsols
- 4 alls tendres
- les pells del bacallà
- fumet de peix
- Per al fumet:
- 1/2 kg de peix de roca
- 1 cabeça d'alls
- 2 nyores
- 2 cebes
- 2 cullerades de salsa de tomàquet
- 1 picada d'alls, ametlles torrades, julivert i safrà
PREPARACIÓ
Per fer el fumet, bulliu en una olla amb aigua el peix de roca durant 45 minuts.
Després, afegiu-hi les nyores fregides i picades, la salsa de tomàquet, les cabeces d'all fregides, la ceba tallada ben petita i la picada que haureu preparat amb alls, ametlles torrades, julivert i safrà. Deixeu-ho coure durant una hora tot junt i coleu-ho.
A continuació, daureu els alls picats, el bacallà esqueixat i els espinacs en una paella amb oli. Quan estigui tot ben sofregit, tireu-hi l'arròs i sofregiu-lo una mica. Després, incorporeu-hi el fumet calent i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts.
Mentrestant, fregiu les pells del bacallà en una paella amb una mica d'oli fins que quedin ben torrades.
I ja per acabar, rectifiqueu l'arròs de sal i afegiu-hi els cigrons, els pèsols i les pells del bacallà torrades. Deixeu-ho coure al forn a 200 graus durant uns 5 o 6 minuts i ja podreu emplatar-ho.
Després, afegiu-hi les nyores fregides i picades, la salsa de tomàquet, les cabeces d'all fregides, la ceba tallada ben petita i la picada que haureu preparat amb alls, ametlles torrades, julivert i safrà. Deixeu-ho coure durant una hora tot junt i coleu-ho.
A continuació, daureu els alls picats, el bacallà esqueixat i els espinacs en una paella amb oli. Quan estigui tot ben sofregit, tireu-hi l'arròs i sofregiu-lo una mica. Després, incorporeu-hi el fumet calent i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts.
Mentrestant, fregiu les pells del bacallà en una paella amb una mica d'oli fins que quedin ben torrades.
I ja per acabar, rectifiqueu l'arròs de sal i afegiu-hi els cigrons, els pèsols i les pells del bacallà torrades. Deixeu-ho coure al forn a 200 graus durant uns 5 o 6 minuts i ja podreu emplatar-ho.