Arròs de congre amb bròquil
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Per a esportistes
- Informació nutricional -Obre
El congre és un peix molt apreciat que destaca per ser dels peixos més rics en vitamina A i també pel seu contingut en vitamina D.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- Per al fumet:
- 2 kg de congre
- 1 porro
- 1 pastanaga
- 1 branca d'api en cru
- 2 grans d'all
- julivert
- 2 fulles de llorer
- farigola
- oli d'oliva
- vi blanc
- Per a l'arròs:
- 360 g arròs carnaroli
- 60 g de bròquil
- 80 g de congre net d'espina
- 1 all
- 1 porro
- 1 got petit de vi blanc
- oli oliva verge extra
- 1 c/c de mantega
PREPARACIÓ
Per fer el fumet, poseu en una cassola la part d'espines del congre tallades a rodanxes, i sofregiu-les a foc fort, amb oli d'oliva. Quan s'hagin enrossit, retireu-les i, a la mateixa cassola poseu-hi els alls tallats a làmines. Seguidament, afegiu-hi també el porro, la pastanaga i l'api, tot tallat a rodanxes, i deixeu-ho sofregir tot junt. Quan les verdures agafin color, desglaceu-ho amb el vi blanc. Quan el vi hagi reduït, afegiu-hi el congre, cobriu-ho tot amb aigua mineral i deixeu-ho coure 25 minuts. Passat aquest temps, poseu-hi el llorer, la farigola i el julivert, retireu-ho del foc i deixeu-ho infusionar 25 minuts més.
A continuació, per fer l'arròs, sofregiu l'all picat en una paella amb oli d'oliva. Quan comenci a agafar color, afegiu-hi el porro, també picat, abaixeu el foc i deixeu-ho sofregir tot junt durant 3 o 4 minuts. Després, poseu-hi el vi i l'arròs, mulleu-ho amb el fumet calent i aneu afegint-hi més fument a mesura que l'arròs en necessiti. Quan faci 15 minuts que s'està coent l'arròs, afegiu-hi el congre i el bròquil tallat en petits brots, deixeu-ho coure tot junt durant 3 minuts més, retireu-ho del foc i deixeu-ho reposar. Finalment, afegiu a la cassola una cullerada petita de mantega i un raig d'oli d'oliva.
I ja per acabar, ja podeu servir l'arròs.
A continuació, per fer l'arròs, sofregiu l'all picat en una paella amb oli d'oliva. Quan comenci a agafar color, afegiu-hi el porro, també picat, abaixeu el foc i deixeu-ho sofregir tot junt durant 3 o 4 minuts. Després, poseu-hi el vi i l'arròs, mulleu-ho amb el fumet calent i aneu afegint-hi més fument a mesura que l'arròs en necessiti. Quan faci 15 minuts que s'està coent l'arròs, afegiu-hi el congre i el bròquil tallat en petits brots, deixeu-ho coure tot junt durant 3 minuts més, retireu-ho del foc i deixeu-ho reposar. Finalment, afegiu a la cassola una cullerada petita de mantega i un raig d'oli d'oliva.
I ja per acabar, ja podeu servir l'arròs.