Arròs cremós de tòfona i nyàmeres
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Oriol Ivern
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hisop, Barcelona
INGREDIENTS
- 400 g d'arròs bomba
- 1 manat d'alls tendres
- 3/4 de l de brou de pollastre
- 1 gotet de suc de tòfona
- nyàmeres
- 1/4 de l de llet
- 4 rovells d'ou petits
- lecitina de soja
- sal
- mantega
- oli d'oliva
PREPARACIÓ
Per fer el puré de nyàmeres, poseu en un cassó la llet i les nyàmeres pelades i tallades a rodanxes, i deixeu-ho coure tot junt durant 15 minuts a foc suau.
Tot seguit, tritureu-ho amb el túrmix i reserveu-ho.
A continuació, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu els alls tendres picats durant uns minuts a foc suau. Seguidament, afegiu-hi l'arròs, una mica de brou, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure durant uns 10 minuts. Després, poseu-hi la resta del brou i deixeu-ho coure durant 10 minuts més. Finalment, afegiu-hi el puré de nyàmeres i una mica de suc de tòfona, i deixeu-ho coure tot junt durant 3 minuts.
Per fer l'emulsió de tòfona, poseu en un cassó la resta de suc de tòfona, la lecitina de soja i la mantega, deixeu-ho coure durant uns minuts i tritureu-ho tot amb el túrmix.
I ja per acabar, emplateu l'arròs, poseu-hi un rovell d'ou al mig i salseu-ho tot amb l'emulsió de tòfona.
Tot seguit, tritureu-ho amb el túrmix i reserveu-ho.
A continuació, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu els alls tendres picats durant uns minuts a foc suau. Seguidament, afegiu-hi l'arròs, una mica de brou, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure durant uns 10 minuts. Després, poseu-hi la resta del brou i deixeu-ho coure durant 10 minuts més. Finalment, afegiu-hi el puré de nyàmeres i una mica de suc de tòfona, i deixeu-ho coure tot junt durant 3 minuts.
Per fer l'emulsió de tòfona, poseu en un cassó la resta de suc de tòfona, la lecitina de soja i la mantega, deixeu-ho coure durant uns minuts i tritureu-ho tot amb el túrmix.
I ja per acabar, emplateu l'arròs, poseu-hi un rovell d'ou al mig i salseu-ho tot amb l'emulsió de tòfona.