Arròs cremós de tòfona i nyàmeres

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Oriol Ivern
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hisop, Barcelona

INGREDIENTS

  • 400 g d'arròs bomba
  • 1 manat d'alls tendres
  • 3/4 de l de brou de pollastre
  • 1 gotet de suc de tòfona
  • nyàmeres
  • 1/4 de l de llet
  • 4 rovells d'ou petits
  • lecitina de soja
  • sal
  • mantega
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per fer el puré de nyàmeres, poseu en un cassó la llet i les nyàmeres pelades i tallades a rodanxes, i deixeu-ho coure tot junt durant 15 minuts a foc suau.
Tot seguit, tritureu-ho amb el túrmix i reserveu-ho.

A continuació, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu els alls tendres picats durant uns minuts a foc suau. Seguidament, afegiu-hi l'arròs, una mica de brou, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure durant uns 10 minuts. Després, poseu-hi la resta del brou i deixeu-ho coure durant 10 minuts més. Finalment, afegiu-hi el puré de nyàmeres i una mica de suc de tòfona, i deixeu-ho coure tot junt durant 3 minuts.

Per fer l'emulsió de tòfona, poseu en un cassó la resta de suc de tòfona, la lecitina de soja i la mantega, deixeu-ho coure durant uns minuts i tritureu-ho tot amb el túrmix.

I ja per acabar, emplateu l'arròs, poseu-hi un rovell d'ou al mig i salseu-ho tot amb l'emulsió de tòfona.
Anar al contingut