Arròs cremós amb verduretes de temporada

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Xavier Pellicer
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: ABaC, Barcelona

INGREDIENTS

  • 400 g d'arròs bomba
  • 60 g de pèsols
  • 60 g de faves
  • 4 carbassons amb la flor
  • 3 escalunyes
  • 1'5 l de caldo de verdures
  • porradell
  • julivert
  • estragó
  • oli verge
  • mantega
  • 1 copa de vi blanc
  • sal

PREPARACIÓ

Poseu una cassola al foc amb una mica d'oli.
Afegiu-hi les escalunyes i remeneu-ho. Després incorporeu-hi una mica de mantega i un got de vi blanc. Deixeu-ho reduir. Aleshores afegiu-hi l'arròs i remeneu-ho. Després ja podeu incorporar-hi el caldo de verdures. Per preparar l'oli, poseu els pistils de carbassó en un morter. Afegiu-hi julivert, herbes, una mica de sal i lligueu-ho amb oli. Quan faltin uns 10 minuts perquè l'arròs estigui a punt, afegiu-hi els pèsols, les faves i el carbassó tendre. Barregeu-ho i incorporeu-hi una mica més de caldo. Quan les verdures estiguin cuites, afegiu-hi les herbes, el julivert, el porradell i remeneu-ho. Després retireu l'arròs del foc i lligueu-lo amb oli d'oliva. Finalment, afegiu-hi les flors del carbassó i l'oli de pistils.
Anar al contingut