Arròs cremós amb calamarsets i calçots
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Matías Martínez
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Goyescas, Barcelona
INGREDIENTS
PER A 4 PERSONES
400 g d'arròs
- 12 calamarsets
- 3-4 grans d'all
- julivert
- 1 gotet de nata muntada
- 4 cullerades d'allioli negat
- 24 calçots
- gotet de vi blanc
- 1 l de brou d'aviram
- 100 g de llom ibèric
- fulles d'escarola
- oli
- sal
PREPARACIÓ
- Sofregiu la part blanca dels calçots tallada en rodanxes ben fines en una paella amb oli.
- Incorporeu-hi l'arròs i el vi blanc i deixeu-ho reduir.
- Després, afegiu-hi el brou d'aviram i deixeu-ho bullir durant 15 minuts.
- Mentrestant, sofregiu els calamarsets, afegiu-hi l'allioli negat i remeneu-ho.
- Després, poseu-los a sobre d'un plat amb paper de cuina absorvent.
- A continuació, afegiu a l'arròs el puré de calçots que prèviament haureu preparat i remeneu-ho. Incorporeu-hi la nata i la part verda dels calçots tallada a rodanxes ben fines i torneu-ho a remenar.
- Per acabar, emplateu l'arròs, col·loqueu-hi els calamarsetes al voltant i acompanyeu-ho amb escarola, llom ibèric tallat a tires ben fines i allioli negat.