Arròs caldós de blat i carbassa

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Carles Tejedor
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Ristol Viladecavalls, Viladecavalls

INGREDIENTS

  • 1 carbassa
  • 1 l de brou de pollastre
  • 1 ceba
  • 320 g d'arròs de blat tipus "ebly"
  • formatge de Parma
  • 100 g de mantega
  • 4 talls de fetge gras d'ànec
  • panses i pinyons
  • nous
  • cerfull
  • oli d'oliva i sal

PREPARACIÓ

Per fer la crema de carbassa, poseu la ceba picada en un cassó al foc.
Quan hagi perdut una mica de la seva aigua, afegiu-hi l'oli i la carbassa tallada a daus grans. Després, aboqueu-hi el brou fins a cobrir la carbassa i deixeu-ho bullir durant 10 minuts. Afegiu-hi un raig d'oli i tritureu-ho a la Thermomix.

A continuació, confiteu uns daus de carbassa en una paella amb oli. Un cop confitats, reserveu-los. A la mateixa paella, poseu-hi la ceba picada i deixeu-la daurar. Tot seguit, afegiu-hi l'arròs de blat i aneu-hi posant el brou a poc a poc a mesura que ho vagi necessitant. Quan l'arròs de blat estigui cuit, lligueu-lo amb mantega i formatge de Parma, i afegiu-hi els daus de carbassa confitats.

Mentrestant, feu el fetge gras d'ànec a la brasa fins que quedi ben cuit.

I ja per acabar, emplateu la crema de carbassa al fons del plat, poseu-hi al mig l'arròs caldós i a sobre de tot el fetge gras. Guarniu el plat amb panses, pinyons i nous.
Anar al contingut