Arròs caldós de blat i carbassa
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Carles Tejedor
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Ristol Viladecavalls, Viladecavalls
INGREDIENTS
- 1 carbassa
- 1 l de brou de pollastre
- 1 ceba
- 320 g d'arròs de blat tipus "ebly"
- formatge de Parma
- 100 g de mantega
- 4 talls de fetge gras d'ànec
- panses i pinyons
- nous
- cerfull
- oli d'oliva i sal
PREPARACIÓ
Per fer la crema de carbassa, poseu la ceba picada en un cassó al foc.
Quan hagi perdut una mica de la seva aigua, afegiu-hi l'oli i la carbassa tallada a daus grans. Després, aboqueu-hi el brou fins a cobrir la carbassa i deixeu-ho bullir durant 10 minuts. Afegiu-hi un raig d'oli i tritureu-ho a la Thermomix.
A continuació, confiteu uns daus de carbassa en una paella amb oli. Un cop confitats, reserveu-los. A la mateixa paella, poseu-hi la ceba picada i deixeu-la daurar. Tot seguit, afegiu-hi l'arròs de blat i aneu-hi posant el brou a poc a poc a mesura que ho vagi necessitant. Quan l'arròs de blat estigui cuit, lligueu-lo amb mantega i formatge de Parma, i afegiu-hi els daus de carbassa confitats.
Mentrestant, feu el fetge gras d'ànec a la brasa fins que quedi ben cuit.
I ja per acabar, emplateu la crema de carbassa al fons del plat, poseu-hi al mig l'arròs caldós i a sobre de tot el fetge gras. Guarniu el plat amb panses, pinyons i nous.
Quan hagi perdut una mica de la seva aigua, afegiu-hi l'oli i la carbassa tallada a daus grans. Després, aboqueu-hi el brou fins a cobrir la carbassa i deixeu-ho bullir durant 10 minuts. Afegiu-hi un raig d'oli i tritureu-ho a la Thermomix.
A continuació, confiteu uns daus de carbassa en una paella amb oli. Un cop confitats, reserveu-los. A la mateixa paella, poseu-hi la ceba picada i deixeu-la daurar. Tot seguit, afegiu-hi l'arròs de blat i aneu-hi posant el brou a poc a poc a mesura que ho vagi necessitant. Quan l'arròs de blat estigui cuit, lligueu-lo amb mantega i formatge de Parma, i afegiu-hi els daus de carbassa confitats.
Mentrestant, feu el fetge gras d'ànec a la brasa fins que quedi ben cuit.
I ja per acabar, emplateu la crema de carbassa al fons del plat, poseu-hi al mig l'arròs caldós i a sobre de tot el fetge gras. Guarniu el plat amb panses, pinyons i nous.