Arròs caldós amb galeres
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gregori Ferrer (advocat de Sitges)
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Nou-Cents
- Dieta: Per a esportistes
- Informació nutricional -Obre
Les galeres, igual que altres crustacis, són rics en greixos del tipus poliinsaturat, aporten proteïnes de bon valor, poques calories i interessants continguts de vitamines i minerals.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 5 tasses de cafè d'arròs de gra rodó
- 5 tasses de cafè de fumet de peix
- 12 galeres
- 2 sípies mitjanes (i la seva melsa)
- 2 tomàquets madurs
- 1 c/c de carn de nyora
- 2 alls
- oli d'oliva verge
- sal i un polsim de sucre
- Per al fumet de peix:
- peix de roca
- 1 cullerada sofregit de tomàquet i ceba
- 3 c/c de polpa de nyora
- 4 alls
- oli d'oliva
PREPARACIÓ
Per fer el fumet, en una olla amb oli fregiu quatre grans d'all esclafats i amb la pell. Quan estiguin daurats, afegiu-hi la polpa de nyora, el sofregit i el peix de roca i deixeu-ho coure una estona. Quan el peix estigui mig cuit, cobriu l'olla amb aigua, tapeu-la i, quan xiuli, compteu 5 minuts, retireu-la del foc i coleu el fumet.
A continuació, en una cassola amb oli calent fregiu un parell de grans d'all aixafats. Quan estiguin daurats, retireu-los de la cassola, poseu-hi les galeres i fregiu-les uns minutets. Quan també estiguin dauradetes, retireu-les de la cassola, abaixeu el foc, poseu-hi el tomàquet, pelat i tallat a dauets, afegiu-hi un polsim de sal i de sucre i deixeu-lo sofregir. Tot seguit, incorporeu-hi la polpa de nyora i la melsa de la sípia, remeneu-ho i deixeu-ho coure durant uns 3 minuts. Després, poseu-hi la sípia tallada a daus i l'arròs, remeneu-ho bé, rossegeu l'arròs una estona, incorporeu-hi les galeres i continueu rossejant una estona més. Finalment, apugeu el foc, aboqueu-hi el fumet i deixeu-ho coure a foc viu durant 20 minuts.
I ja per acabar, ja podeu emplatar l'arròs amb les galeres.
A continuació, en una cassola amb oli calent fregiu un parell de grans d'all aixafats. Quan estiguin daurats, retireu-los de la cassola, poseu-hi les galeres i fregiu-les uns minutets. Quan també estiguin dauradetes, retireu-les de la cassola, abaixeu el foc, poseu-hi el tomàquet, pelat i tallat a dauets, afegiu-hi un polsim de sal i de sucre i deixeu-lo sofregir. Tot seguit, incorporeu-hi la polpa de nyora i la melsa de la sípia, remeneu-ho i deixeu-ho coure durant uns 3 minuts. Després, poseu-hi la sípia tallada a daus i l'arròs, remeneu-ho bé, rossegeu l'arròs una estona, incorporeu-hi les galeres i continueu rossejant una estona més. Finalment, apugeu el foc, aboqueu-hi el fumet i deixeu-ho coure a foc viu durant 20 minuts.
I ja per acabar, ja podeu emplatar l'arròs amb les galeres.