Arròs bullit amb lluç
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Oriol Ivern
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hisop, Barcelona
INGREDIENTS
- supremes de lluç
- 100 g d'arròs bomba del delta de l'Ebre
- 30 g d'arròs
- 1 l de fumet
- 1 iogurt grec
- 1 llimona
- julivert
- 2 grans d'all
- 1 ceba
- 5 g de lecitina de soja
- 2 fulles de llorer
- oli d'oliva
- mantega
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, bulliu en un cassó amb aigua els alls, el llorer i el julivert durant uns 30 minuts.
Seguidament, tritureu-ho amb un túrmix i reserveu-ho.
A continuació, enrossiu en una paella amb oli la ceba picada, l'arròs i afegiu-hi el fumet a poc a poc sense deixar de remenar. Després, poseu-hi el iogurt grec, la mantega i unes gotes de llimona i seguiu remenant. Quan ja estigui cuit, rectifiqueu de sal i pebre.
Tot seguit, fregiu el lluç en una paella amb oli ben calent i un gra d'all, i quan estigui ros afegiu-hi aigua i deixeu-lo coure una estona més.
Finalment, en un bol bateu les fulles de julivert amb l'aigua mineral i la lecitina de soja.
I ja per acabar, poseu l'aigua d'arròs a la base del plat amb l'arròs bullit i el lluç a sobre i amaniu-ho amb l'emulsió de julivert.
Seguidament, tritureu-ho amb un túrmix i reserveu-ho.
A continuació, enrossiu en una paella amb oli la ceba picada, l'arròs i afegiu-hi el fumet a poc a poc sense deixar de remenar. Després, poseu-hi el iogurt grec, la mantega i unes gotes de llimona i seguiu remenant. Quan ja estigui cuit, rectifiqueu de sal i pebre.
Tot seguit, fregiu el lluç en una paella amb oli ben calent i un gra d'all, i quan estigui ros afegiu-hi aigua i deixeu-lo coure una estona més.
Finalment, en un bol bateu les fulles de julivert amb l'aigua mineral i la lecitina de soja.
I ja per acabar, poseu l'aigua d'arròs a la base del plat amb l'arròs bullit i el lluç a sobre i amaniu-ho amb l'emulsió de julivert.