Arròs bomba amb escamarlans i cloïsses
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Can Bosch, Cambrils Port
INGREDIENTS
- 8 escamarlans
- 1 ceba mitjana
- 1/2 pebrot vermell
- 2 sèpies de 250 g
- 20 cloïsses
- 3 grans d'all
- 450 g d'arròs bomba
- tomàquet ratllat
- sal i oli Per al fumet:
- 1 ceba
- 1 porro
- 1/2 cabeça d'all
- 1/2 nyora
- api
- peix de roca
- 250 g de crancs
- aigua
PREPARACIÓ
Per fer el fumet de peix, sofregiu la ceba, el porro, els alls i els crancs.
Després, afegiu-hi la nyora, tireu-hi l'aigua i el peix de roca. Deixeu-ho bullir durant 25 o 30 minuts. Poseu oli en una cassola i fregiu-hi els escamarlans per ambdues bandes, afegiu-hi la sèpia trossejada, la ceba trinxada i el pebrot vermell picat. Un cop ros el sofregit, afegiu-hi una cullerada de tomàquet ratllat i l'all picat. Remeneu-ho una mica i tireu-hi l'arròs i el fumet de peix. Rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure. Passats 10 minuts, poseu-hi les cloïsses i deixeu-ho acabar de coure. Abans de servir, deixeu reposar l'arròs una estona.
Després, afegiu-hi la nyora, tireu-hi l'aigua i el peix de roca. Deixeu-ho bullir durant 25 o 30 minuts. Poseu oli en una cassola i fregiu-hi els escamarlans per ambdues bandes, afegiu-hi la sèpia trossejada, la ceba trinxada i el pebrot vermell picat. Un cop ros el sofregit, afegiu-hi una cullerada de tomàquet ratllat i l'all picat. Remeneu-ho una mica i tireu-hi l'arròs i el fumet de peix. Rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure. Passats 10 minuts, poseu-hi les cloïsses i deixeu-ho acabar de coure. Abans de servir, deixeu reposar l'arròs una estona.