Arròs amb sipietes i carxofes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Toni Bru
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El celler de làspic, Falset
- Informació nutricional -Obre
la carxofa és una de les verdures més riques en fibraAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 1 ceba tendra
- 1 pebrot verd
- 100 g de tomàquet triturat
- uns quants brins de safrà
- 400 g de sipietes
- 400 g d'arròs bomba (del delta de l'Ebre)
- 4 carxofes
- 1 l de brou de peix
- oli d'oliva verge extra
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, netegeu les carxofes, talleu-les a gallons, coeu-les en una paella amb oli d'oliva i sal i les tapeu-les perquè no s'ennegreixin. Quan estiguin cuites reserveu-les.
A continuació, en una altra cassola feu el sofregit de l'arròs: poseu-hi l'oli, la ceba picada i el pebrot verd tallat a daus. Quan estigui cuit, afegiu-hi les sipietes netes i senceres, el tomàquet triturat i el safrà i deixeu que el tomàquet perdi l'aigua. Tot seguit, afegiu-hi l'arròs, remeneu-ho i aboqueu-hi el brou de peix calent en la proporció d'una mesura d'arròs per dues i mig de brou. Quan faci 5 minuts que bulli, poseu-hi les carxofes cuites i rectifiqueu-ho de sal.
Finalment, acabeu-ho de coure al forn uns 5 minuts a 200ºC fins que es begui el suc.
I ja per acabar, emplateu l'arròs.
A continuació, en una altra cassola feu el sofregit de l'arròs: poseu-hi l'oli, la ceba picada i el pebrot verd tallat a daus. Quan estigui cuit, afegiu-hi les sipietes netes i senceres, el tomàquet triturat i el safrà i deixeu que el tomàquet perdi l'aigua. Tot seguit, afegiu-hi l'arròs, remeneu-ho i aboqueu-hi el brou de peix calent en la proporció d'una mesura d'arròs per dues i mig de brou. Quan faci 5 minuts que bulli, poseu-hi les carxofes cuites i rectifiqueu-ho de sal.
Finalment, acabeu-ho de coure al forn uns 5 minuts a 200ºC fins que es begui el suc.
I ja per acabar, emplateu l'arròs.