Arròs amb sipietes i carxofes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Toni Bru
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El celler de l’àspic, Falset
  • Informació nutricional
    -Obre

    la carxofa és una de les verdures més riques en fibraAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 ceba tendra
  • 1 pebrot verd
  • 100 g de tomàquet triturat
  • uns quants brins de safrà
  • 400 g de sipietes
  • 400 g d'arròs bomba (del delta de l'Ebre)
  • 4 carxofes
  • 1 l de brou de peix
  • oli d'oliva verge extra
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, netegeu les carxofes, talleu-les a gallons, coeu-les en una paella amb oli d'oliva i sal i les tapeu-les perquè no s'ennegreixin. Quan estiguin cuites reserveu-les.

A continuació, en una altra cassola feu el sofregit de l'arròs: poseu-hi l'oli, la ceba picada i el pebrot verd tallat a daus. Quan estigui cuit, afegiu-hi les sipietes netes i senceres, el tomàquet triturat i el safrà i deixeu que el tomàquet perdi l'aigua. Tot seguit, afegiu-hi l'arròs, remeneu-ho i aboqueu-hi el brou de peix calent en la proporció d'una mesura d'arròs per dues i mig de brou. Quan faci 5 minuts que bulli, poseu-hi les carxofes cuites i rectifiqueu-ho de sal.

Finalment, acabeu-ho de coure al forn uns 5 minuts a 200ºC fins que es begui el suc.

I ja per acabar, emplateu l'arròs.

Anar al contingut