Arròs amb pollastre i verdures
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Víctor Quintillà
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Lluerna, Santa Coloma de Gramenet
- Informació nutricional -Obre
Recepta que conté els principals grups d'aliments que ha de tenir un àpat principal.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 1/2 pollastre
- 1 porro
- 1 pastanaga
- 1/2 cabeça d'alls
- romaní
- farigola
- llorer
- 1 ceba
- 2 tomàquets
- 360 g d'arròs tipus bomba
- 1 manat d'espinacs tendres
- 1/4 de coliflor
- julivert
- sal i oli
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb oli fregiu les carcasses del pollastre. Quan estiguin ben rosses, afegiu-hi la pastanaga i el porro tallats a trossos, la ceba i l'all picats, el romaní, la farigola i el llorer i deixeu-ho sofregir durant uns 20 minuts. Seguidament, cobriu-ho amb aigua freda i deixeu-ho coure durant una hora.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli salteu el pollastre, ja dessossat, tallat a trossos i salat. Quan estigui dauradet, afegiu-hi la ceba picada i deixeu-ho sofregir durant uns minuts. Quan la ceba estigui transparent, poseu-hi el tomàquet ratllat, remeneu-ho bé i deixeu-ho sofregir tot junt durant 25 minuts més. Tot seguit, afegiu-hi l'arròs, remeneu-ho bé, cobriu-ho amb el brou, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure durant uns 15 minuts. Finalment, 3 minuts abans d'acabar la cocció, afegiu-hi la coliflor tallada a trossets i les fulles d'espinacs i remeneu-ho bé.
I ja per acabar, emplateu l'arròs i guarniu el plat amb una branca de julivert.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli salteu el pollastre, ja dessossat, tallat a trossos i salat. Quan estigui dauradet, afegiu-hi la ceba picada i deixeu-ho sofregir durant uns minuts. Quan la ceba estigui transparent, poseu-hi el tomàquet ratllat, remeneu-ho bé i deixeu-ho sofregir tot junt durant 25 minuts més. Tot seguit, afegiu-hi l'arròs, remeneu-ho bé, cobriu-ho amb el brou, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure durant uns 15 minuts. Finalment, 3 minuts abans d'acabar la cocció, afegiu-hi la coliflor tallada a trossets i les fulles d'espinacs i remeneu-ho bé.
I ja per acabar, emplateu l'arròs i guarniu el plat amb una branca de julivert.