Arròs amb galeres i ceps

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Miquel Àngel Roque (gestor de banca de Gelida)
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Dieta: Sense gluten

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 220 g d'arròs bomba
  • 1 l de caldo de peix i marisc amb sofregit Aneto
  • 6 galeres
  • 20g ceps secs
  • 8 gambes mitjanes
  • 2 sípies
  • 1/2 ceba ratllada
  • nyora
  • sal i pebre
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per començar, poseu els ceps en remull en aigua tèbia durant mitja hora.

Mentrestant, en una paella grossa, amb una mica d'oli d'oliva, sofregiu les gambes i les galeres a foc mitjà, amb una mica de sal i pebre. Quan estiguin lleugerament daurades, retireu-les de la paella i reserveu-les.

A continuació, a la mateixa paella, afegiu-hi la sípia tallada a trossets i deixeu-la coure 5 minuts. Quan estigui dauradeta, poseu-hi la ceba ratllada, remeneu-ho bé i deixeu-ho sofregir molt bé tot junt durant uns 10 minuts, fins que la ceba estigui ben sofregida. Tot seguit, incorporeu-hi els ceps, prèviament escorreguts, i la nyora seca sencera, doneu-hi un parell de voltes, deixeu-ho sofregir un parell de minutets, aboqueu-hi el caldo Aneto de peix i marisc amb sofregit i apugeu el foc. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi les galeres i l'arròs, deixeu-ho coure 10 minuts a foc fort, abaixeu el foc i deixeu-ho coure 8 minuts més. Passat aquest temps, retireu la paella del foc, col·loqueu ben posades les gambes a sobre l'arròs i la nyora enmig de la paella, perquè tingui més presència a l'hora de servir, i deixeu-ho reposar 5 minuts abans de servir.

I ja per acabar, ja podeu emplatar l'arròs o servir-lo en la mateixa paella.
Anar al contingut