Arròs amb calamars de llauna

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Ignasi Camps
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Ca la Laia, Cantonigròs

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 400 g d'arròs bomba
  • 1/2 ceba de Figueres
  • 2 pebrots verds de bitxo
  • 8 salsitxes de porc
  • 2 llaunes de calamars amb tinta
  • 1 l de brou de peix
  • 1 manat d'herbes (romaní, farigola...)
  • sal
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb oli sofregiu la ceba, tallada molt fina, a foc lent, fins que caramel•litzi. De mica en mica, aneu afegint aigua al cassó fins que la ceba s'enfosqueixi i tingui una textura de xarop, aproximadament durant 3 o 4 hores.

Mentrestant, poseu a escalfar el brou.

A continuació, talleu les salsitxes, fregiu-les en una cassola amb oli i reserveu-les. Seguidament, talleu els pebrots verds i fregiu-los a la paella on heu fregit les salsitxes.

Quan estiguin dauradets, afegiu-hi el sofregit de ceba, les salsitxes, un polsim d'herbes i els calamars, amb l'oli de la llauna i la tinta, i doneu-hi un punt de foc. Després, poseu-hi l'arròs, sofregiu-ho una mica, cobriu-ho amb el brou, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho bullir durant 10 minuts a foc molt fort.

Finalment, preescalfeu el forn a 200 graus i poseu la cassola al forn durant 7 minuts.

I ja per acabar, deixeu reposar la cassola 5 minuts fora del forn i ja ho podeu servir.

Anar al contingut