Arròs amb botifarra negra
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Escola d'hosteleria Hofmann, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 cuixa de pollastre
- 1 cuixa de conill
- 50 g de greix de pernil ibèric
- 1 gotet d'oli d'oliva
- 1 ceba picada
- 1 grà d'all
- 50 g d'espàrrecs
- 12 olives negres d'Aragó
- Una nyora
- 100 g d'espinacs
- pebre vermell
- sal
- bitxo
- 2 litres de brou d'aviram
- 400 g d'arròs
- 200 g de botifarra
PREPARACIÓ
Primer, prepareu el fons per fer l'arròs. En una cassola amb oli calent, sofregiu-hi el greix tallat a daus i, un cop daurat, reserveu-lo.
Tot seguit, feu el mateix amb el pollastre i el conill. En el mateix oli poseu-hi a coure la ceba i, quan comenci a agafar color, afegiu-hi l'all i l'espàrrec trossejat. Remeneu-ho bé, deixeu-ho ofegar una estona i afegiu-hi la nyora, el bitxo, les olives negres desossades i els espinacs tallats en juliana. Deixeu-ho coure, a foc fluix, un parell de minuts, afegiu-hi el pebre vermell i el brou d'au, tapeu-ho i deixeu-ho coure tapat durant mitja hora. A part, en una paella rossegeu-hi l'arròs, tireu-hi el fons i, passats 10 minuts, saleu-ho i afegiu-hi les carns i la botifarra. Poseu-ho a acabar de coure al forn uns 10 minuts a 180º. Decoreu-ho amb herbes aromàtiques i olives negres, i ja el podeu servir.
Tot seguit, feu el mateix amb el pollastre i el conill. En el mateix oli poseu-hi a coure la ceba i, quan comenci a agafar color, afegiu-hi l'all i l'espàrrec trossejat. Remeneu-ho bé, deixeu-ho ofegar una estona i afegiu-hi la nyora, el bitxo, les olives negres desossades i els espinacs tallats en juliana. Deixeu-ho coure, a foc fluix, un parell de minuts, afegiu-hi el pebre vermell i el brou d'au, tapeu-ho i deixeu-ho coure tapat durant mitja hora. A part, en una paella rossegeu-hi l'arròs, tireu-hi el fons i, passats 10 minuts, saleu-ho i afegiu-hi les carns i la botifarra. Poseu-ho a acabar de coure al forn uns 10 minuts a 180º. Decoreu-ho amb herbes aromàtiques i olives negres, i ja el podeu servir.