Arròs amb botifarra negra

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Escola d'hosteleria Hofmann, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 cuixa de pollastre
  • 1 cuixa de conill
  • 50 g de greix de pernil ibèric
  • 1 gotet d'oli d'oliva
  • 1 ceba picada
  • 1 grà d'all
  • 50 g d'espàrrecs
  • 12 olives negres d'Aragó
  • Una nyora
  • 100 g d'espinacs
  • pebre vermell
  • sal
  • bitxo
  • 2 litres de brou d'aviram
  • 400 g d'arròs
  • 200 g de botifarra

PREPARACIÓ

Primer, prepareu el fons per fer l'arròs. En una cassola amb oli calent, sofregiu-hi el greix tallat a daus i, un cop daurat, reserveu-lo.
Tot seguit, feu el mateix amb el pollastre i el conill. En el mateix oli poseu-hi a coure la ceba i, quan comenci a agafar color, afegiu-hi l'all i l'espàrrec trossejat. Remeneu-ho bé, deixeu-ho ofegar una estona i afegiu-hi la nyora, el bitxo, les olives negres desossades i els espinacs tallats en juliana. Deixeu-ho coure, a foc fluix, un parell de minuts, afegiu-hi el pebre vermell i el brou d'au, tapeu-ho i deixeu-ho coure tapat durant mitja hora. A part, en una paella rossegeu-hi l'arròs, tireu-hi el fons i, passats 10 minuts, saleu-ho i afegiu-hi les carns i la botifarra. Poseu-ho a acabar de coure al forn uns 10 minuts a 180º. Decoreu-ho amb herbes aromàtiques i olives negres, i ja el podeu servir.
Anar al contingut