Arròs amb bolets i costelles de xai
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Empar Soler
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: La Nau (Casserres)
- Dieta: Per a esportistes
- Informació nutricional -Obre
Els fruits secs en general són rics en greixos saludables, anomenats poliinsaturats, i també en vitamina E, tots dos nutrients importants per a la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 16 costelles de xai petites
- 1 carbassó
- 2 grans d'all
- 300 g de fruits secs variats ( ametlles, nous, avellanes i festucs)
- julivert
- 100 g de pa ratllat
- 3 ous
- oli d'oliva
- sal i pebre
- Ingredients per a l'arròs:
- 160 g d'arròs bomba
- 200 g de bolets confitats
- 2 grans d'all
- 50 g d'oli d'oliva verge extra
- 300 g de caldo de verdures
- sal
PREPARACIÓ
Per fer l'arròs, peleu i piqueu els alls, i fregiu-los, juntament amb els bolets, en una cassola amb una mica d'oli durant 5 minuts. Després, afegiu-hi l'arròs, deixeu-lo enrossir una mica, aboqueu-hi el caldo de verdures, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure durant 18 minuts.
Mentrestant, talleu el carbassó a dauets, piqueu els alls, el julivert i els fruits secs, barregeu-ho tot en un bol, juntament amb el pa ratllat i reserveu-ho.
A continuació, salpebreu les costelles, passeu-les per ou batut, arrebosseu-les amb la barreja de fruits secs picats i fregiu-les en una paella amb oli fins que estiguin ben dauradetes.
I ja per acabar, emplateu les costelles amb l'arròs.
Mentrestant, talleu el carbassó a dauets, piqueu els alls, el julivert i els fruits secs, barregeu-ho tot en un bol, juntament amb el pa ratllat i reserveu-ho.
A continuació, salpebreu les costelles, passeu-les per ou batut, arrebosseu-les amb la barreja de fruits secs picats i fregiu-les en una paella amb oli fins que estiguin ben dauradetes.
I ja per acabar, emplateu les costelles amb l'arròs.