Arròs al forn amb cigrons

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Josep Antoni Sánchez Amorós
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: La Solana , La Foradada

INGREDIENTS

  • 360 g d'arròs bomba
  • 1/4 de kg de cigrons
  • carn per fer el brou ( braó de xai, ossos d'espinada, pernil i vedella i un tros de pollastre)
  • 2 pastanagues
  • 1 api
  • 1 porro
  • 3 naps
  • 1 manat d'alls tendres
  • 1 tomàquet ratllat
  • oli d'oliva
  • sal i pebre
  • pebre vermell picant

PREPARACIÓ

Per fer el brou, poseu en una olla amb aigua freda els cigrons, la carn i la sal i deixeu-ho bullir durant una hora i mitja.

Seguidament, afegiu-hi les pastanagues pelades, el porro, els naps pelats i l'api i deixeu-ho coure durant mitja hora més. Tot seguit, coleu el brou, reserveu-lo i reserveu també els cigrons.

A continuació, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu els alls tendres tallats a trossets. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi el tomàquet ratllat, remeneu-ho bé, deixeu-ho sofregir un parell de minuts, poseu-hi el brou, l'arròs, els cigrons, el pebre vermell, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts.

Després, poseu la cassola al forn i deixeu-ho coure durant 10 minuts més a 180 graus.I ja per acabar, emplateu l'arròs amb els cigrons.
Anar al contingut