Arròs al forn amb cigrons
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep Antoni Sánchez Amorós
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: La Solana , La Foradada
INGREDIENTS
- 360 g d'arròs bomba
- 1/4 de kg de cigrons
- carn per fer el brou ( braó de xai, ossos d'espinada, pernil i vedella i un tros de pollastre)
- 2 pastanagues
- 1 api
- 1 porro
- 3 naps
- 1 manat d'alls tendres
- 1 tomàquet ratllat
- oli d'oliva
- sal i pebre
- pebre vermell picant
PREPARACIÓ
Per fer el brou, poseu en una olla amb aigua freda els cigrons, la carn i la sal i deixeu-ho bullir durant una hora i mitja.
Seguidament, afegiu-hi les pastanagues pelades, el porro, els naps pelats i l'api i deixeu-ho coure durant mitja hora més. Tot seguit, coleu el brou, reserveu-lo i reserveu també els cigrons.
A continuació, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu els alls tendres tallats a trossets. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi el tomàquet ratllat, remeneu-ho bé, deixeu-ho sofregir un parell de minuts, poseu-hi el brou, l'arròs, els cigrons, el pebre vermell, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts.
Després, poseu la cassola al forn i deixeu-ho coure durant 10 minuts més a 180 graus.I ja per acabar, emplateu l'arròs amb els cigrons.
Seguidament, afegiu-hi les pastanagues pelades, el porro, els naps pelats i l'api i deixeu-ho coure durant mitja hora més. Tot seguit, coleu el brou, reserveu-lo i reserveu també els cigrons.
A continuació, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu els alls tendres tallats a trossets. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi el tomàquet ratllat, remeneu-ho bé, deixeu-ho sofregir un parell de minuts, poseu-hi el brou, l'arròs, els cigrons, el pebre vermell, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts.
Després, poseu la cassola al forn i deixeu-ho coure durant 10 minuts més a 180 graus.I ja per acabar, emplateu l'arròs amb els cigrons.