Arròs a la cassola amb seitons i calamarsons

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Bosh, Cambrils

INGREDIENTS

  • 16 seitons
  • 1 ceba mitjana
  • 300 g de calamarsons
  • 450 g d'arròs Per a la picada:
  • 4 grans d'all
  • 2 cullerades de tomàquet ratllat
  • pebre vermell
  • oli i sal Per al fumet:
  • 1 ceba
  • 1 porro
  • 1/2 cabeça d'all
  • 1/2 nyora
  • api
  • 1 k de pelut (peix de roca)
  • 250 de crancs
  • 1 verat
  • aigua

PREPARACIÓ

Per fer el fumet de peix, sofregiu la ceba, el porro, els alls i els crancs.
Després, afegiu-hi la nyora, tireu-hi l'aigua i el peix de roca. Deixeu-ho bullir durant 25 o 30 minuts. A part, tireu un bon raig d'oli en una cassola, poseu-hi la ceba, els calamarsons i els crancs i deixeu-ho sofregir tot junt. Mentrestant, prepareu una picada amb els alls i una mica de sal, un cop picats els alls, afegiu-hi una mica de suc de tomàquet i una punta de pebre vermell. Quan s'hagi daurat el sofregit, tireu-hi la picada, doneu-hi unes voltes i afegiu-hi l'arròs, barregeu-ho bé, i tot seguit, afegiu-hi el fumet de peix i deixeu-ho bullir durant 15 minuts. Al cap de 10 minuts, retireu els crancs, poseu els seitons damunt de l'arròs i deixeu-ho a foc lent fins a completar els 15 minuts d'ebullició. Serviu-ho amb una mica de julivert picat per sobre.
Anar al contingut