Arròs a la cassola amb salsitxes

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Mas de Torrent, Torrent (Girona)

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones
  • 400 g d'arròs
  • 2 cabres de mar
  • 8 salsitxes
  • 100 g de pèsols
  • 1 pebrot escalivat
  • brou de peix
  • cebollí Per al sofregit:
  • 2 cebes de Figueres
  • 1 tomàquet madur
  • 1 gra d'all
  • julivert i oli Per a la picada:
  • 2 grans d'all
  • julivert
  • 2 filets d'anxova

PREPARACIÓ

En una paella amb oli calent i abundant, poseu-hi a confitar la ceba picada durant 25 o 30 minuts a foc fluix.
Passat aquest temps, afegiu-hi l'all trinxat i, al cap d'un parell de minuts, afegiu-hi el julivert picat i el tomàquet ratllat. Deixeu-ho coure tot junt durant 12 minuts perquè es vagi confitant. Un cop cuit el sofregit, escorreu-lo i passeu-lo per la batedora. A part, en una cassola amb una mica d'oli, sofregiu-hi la closca de la cabra de mar junt amb les salsitxes. Quan estiguin daurades, afegiu-hi el sofregit i l'arròs. Barregeu-ho i deixeu-ho coure un parell de minuts més. Després tireu-hi el brou de peix i deixeu-ho bullir durant 10 o 12 minuts. Mentrestant, prepareu la picada amb els alls, el julivert, les anxoves, una mica d'oli i una cullerada de brou. Quan l'arròs estigui a mitja cocció, afegiu-hi el coral de cabra de mar, els pèsols prèviament escaldats, el pebrot escalivat i la picada. Doneu-hi unes voltes, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure 8 o 10 minuts més. Abans de servir, deixeu-lo reposar un parell de minuts. Decoreu el plat amb les potes de la cabra de mar i una mica de cebollí.
Anar al contingut