Arròs a la cassola amb colomí
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Lolita Reixach
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hispània, Arenys de mar
INGREDIENTS
- 1 colomí
- 400 g de costella de porc
- 300 g de conill
- 300 g de sípia
- 1 tasseta de tomàquet ratllat
- 1 cullerada d'all i julivert ofegat amb oli
- 4 carxofes
- 150 g de pèsols
- 1 llimona
- 400 g d'arròs
- 8 cullerots de brou de pollastre
- oli, sal i pebre Per a la picada:
- el fetge del conill
- 1 gra d'all
PREPARACIÓ
Per començar, poseu oli en una cassola.
Tot seguit, salpebreu el colomí i incorporeu-lo a la cassola quan l'oli estigui calent. Quan el colomí estigui daurat, doneu-li un parell de voltes i afegiu-hi el conill, que prèviament haureu salpebrat, i la sèpia. Quan agafin color, salpebreu el fetge i incorporeu-lo a la cassola. Afegiu-hi també el pebrot i remeneu-ho. A continuació incorporeu-hi el tomàquet. Quan el fetge estigui cuit, retireu-lo de la cassola. Saleu les carxofes, que prèviament haureu tingut amb julivert perquè no es tornin negres, poseu-les a la cassola i barregeu-ho. Aleshores afegiu-hi dues cullerades d'all i julivert ofegat. Remeneu-ho bé i afegiu-hi l'arròs. Torneu a barrejar-ho i afegiu-hi el brou de pollastre. I quan hagi bullit una estona ja podeu incorporar-hi els pèsols. Deixeu-ho coure durant 15 minuts. Mentrestant feu la picada. Poseu sal, pebre i el fetge que havíeu reservat en un morter i piqueu-ho. Quan tingueu l'arròs gairebé a punt, afegiu-hi el suc d'una llimona. Immediatament incorporeu-hi la picada. Remeneu-ho una mica. I, finalment, apagueu el foc, deixeu reposar l'arròs dos minuts i ja el tindreu a punt per menjar.
Tot seguit, salpebreu el colomí i incorporeu-lo a la cassola quan l'oli estigui calent. Quan el colomí estigui daurat, doneu-li un parell de voltes i afegiu-hi el conill, que prèviament haureu salpebrat, i la sèpia. Quan agafin color, salpebreu el fetge i incorporeu-lo a la cassola. Afegiu-hi també el pebrot i remeneu-ho. A continuació incorporeu-hi el tomàquet. Quan el fetge estigui cuit, retireu-lo de la cassola. Saleu les carxofes, que prèviament haureu tingut amb julivert perquè no es tornin negres, poseu-les a la cassola i barregeu-ho. Aleshores afegiu-hi dues cullerades d'all i julivert ofegat. Remeneu-ho bé i afegiu-hi l'arròs. Torneu a barrejar-ho i afegiu-hi el brou de pollastre. I quan hagi bullit una estona ja podeu incorporar-hi els pèsols. Deixeu-ho coure durant 15 minuts. Mentrestant feu la picada. Poseu sal, pebre i el fetge que havíeu reservat en un morter i piqueu-ho. Quan tingueu l'arròs gairebé a punt, afegiu-hi el suc d'una llimona. Immediatament incorporeu-hi la picada. Remeneu-ho una mica. I, finalment, apagueu el foc, deixeu reposar l'arròs dos minuts i ja el tindreu a punt per menjar.