Arròs a banda

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Rosa Nonell
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El racó del navegant, Sant Andreu de Llavaneres

INGREDIENTS

  • brou de peix
  • Per a la cassola:
  • 2 escórpores
  • 2 rapets
  • 8 gambes
  • 8 escamarlans
  • 12 cloïsses
  • 4 patates Monna Lisa
  • Per l'arròs:
  • 400 g d'arròs
  • 2 nyores
  • 2 cebes de Figueres
  • 1 all sencer
  • llorer
  • 2 tomàquets
  • safrà
  • oli

PREPARACIÓ

Per començar, sofregiu els alls sencers amb pell, elsafrà, les nyores, les herbes i el llorer en una paella amb oli.
Tot seguit, incorporeu-hi la ceba tallada, el tomàquet tallat a quarts i el brou de peix calent. Deixeu-ho coure durant 20 minuts i passeu-ho pel colador xinès.

Tot seguit, poseu l'allioli i una mica del sofregit i lligueu-ho una mica. Després, incorporeu-hi el fumet calent, el peix i les patates mig cuites, pelades i tallades en rodanxes.

A continuació, poseu-hi l'arròs, una mica de sofregit, el fumet, la sal i el pebre. Remeneu-ho i deixeu-ho coure al forn a 180 o 200 graus durant 15 minuts.

I ja per acabar, emplateu l'arròs i el peix per separat.
Anar al contingut