Arròs a banda
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Can Bosch, Cambrils Port
INGREDIENTS
- 450 g d'arròs
- 4 grans d'all
- oli i sal Per al fumet:
- 1 ceba
- 1 porro
- 1/2 cabeça d'all
- 1/2 nyora
- api
- 1 kg de peix de roca
- 250 g de crancs
- aigua
PREPARACIÓ
Per fer el fumet de peix, sofregiu la ceba, el porro, els alls i els crancs.
Després, afegiu-hi la nyora, tireu-hi l'aigua i el peix de roca i deixeu-ho bullir durant 25 o 30 minuts. En una cassola amb oli roent, sofregiu-hi els alls trossejats. Quan comencin a agafar color, afegiu-hi l'arròs i deixeu-lo enrossir una mica. Després, tireu-hi el fumet, saleu-ho i deixeu-ho bullir 20 minuts. Mentrestant, prepareu l'allioli: en un morter, piqueu-hi els alls amb una mica de sal i, després, aneu-hi afegint oli de mica en mica i sense deixar de remenar. Quan l'arròs s'hagi begut l'aigua, ja és a punt per menjar acompanyat amb l'allioli.
Després, afegiu-hi la nyora, tireu-hi l'aigua i el peix de roca i deixeu-ho bullir durant 25 o 30 minuts. En una cassola amb oli roent, sofregiu-hi els alls trossejats. Quan comencin a agafar color, afegiu-hi l'arròs i deixeu-lo enrossir una mica. Després, tireu-hi el fumet, saleu-ho i deixeu-ho bullir 20 minuts. Mentrestant, prepareu l'allioli: en un morter, piqueu-hi els alls amb una mica de sal i, després, aneu-hi afegint oli de mica en mica i sense deixar de remenar. Quan l'arròs s'hagi begut l'aigua, ja és a punt per menjar acompanyat amb l'allioli.