Arrel de lotus i tomàquets cherry en tempura

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Restaurant: Dos Palillos, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a la tempura:
  • 500 g d'aigua mineral
  • 300 g de farina d'arròs
  • Per als tomàquets:
  • 16 tomàquets cherry
  • Per a les làmines d'arrel de lotus:
  • Una arrel de lotus
  • Altres:
  • sal
  • wasabi
  • sansho
  • oli de gira-sol
  • farina d'arròs per enfarinar

PREPARACIÓ

Per començar, feu un tall als tomàquets cherry i escaldeu-los durant uns 10 segons en un cassó amb aigua bullint.

Seguidament, refredeu-los en un cassó amb aigua i gel. Quan estiguin ben freds, peleu-los i reserveu-los.

Mentrestant, peleu l'arrel de lotus i talleu-la a rodanxes ben fines.

Per fer la tempura, poseu en un bol la farina d'arròs i l'aigua mineral i remeneu-ho bé amb un batedor.

A continuació, enfarineu les rodanxes d'arrel de lotus, espolseu-ne l'excés de farina, passeu-les per la tempura i fregiu-les en un cassó amb l'oli de gira-sol ben calent.

Tot seguit, enfarineu els tomàquets, espolseu-ne l'excés de farina, passeu-los per la tempura i fregiu-los en el mateix cassó que l'arrel de lotus.

I ja per acabar, emplateu l'arrel de lotus, amaniu-la amb una mica de sal i sansho i, en un altre plat, poseu-hi els tomàquets i guarniu-los amb una mica de wasabi per sobre.
Anar al contingut