Arrel de lotus i tomàquets cherry en tempura
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Restaurant: Dos Palillos, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a la tempura:
- 500 g d'aigua mineral
- 300 g de farina d'arròs
- Per als tomàquets:
- 16 tomàquets cherry
- Per a les làmines d'arrel de lotus:
- Una arrel de lotus
- Altres:
- sal
- wasabi
- sansho
- oli de gira-sol
- farina d'arròs per enfarinar
PREPARACIÓ
Per començar, feu un tall als tomàquets cherry i escaldeu-los durant uns 10 segons en un cassó amb aigua bullint.
Seguidament, refredeu-los en un cassó amb aigua i gel. Quan estiguin ben freds, peleu-los i reserveu-los.
Mentrestant, peleu l'arrel de lotus i talleu-la a rodanxes ben fines.
Per fer la tempura, poseu en un bol la farina d'arròs i l'aigua mineral i remeneu-ho bé amb un batedor.
A continuació, enfarineu les rodanxes d'arrel de lotus, espolseu-ne l'excés de farina, passeu-les per la tempura i fregiu-les en un cassó amb l'oli de gira-sol ben calent.
Tot seguit, enfarineu els tomàquets, espolseu-ne l'excés de farina, passeu-los per la tempura i fregiu-los en el mateix cassó que l'arrel de lotus.
I ja per acabar, emplateu l'arrel de lotus, amaniu-la amb una mica de sal i sansho i, en un altre plat, poseu-hi els tomàquets i guarniu-los amb una mica de wasabi per sobre.
Seguidament, refredeu-los en un cassó amb aigua i gel. Quan estiguin ben freds, peleu-los i reserveu-los.
Mentrestant, peleu l'arrel de lotus i talleu-la a rodanxes ben fines.
Per fer la tempura, poseu en un bol la farina d'arròs i l'aigua mineral i remeneu-ho bé amb un batedor.
A continuació, enfarineu les rodanxes d'arrel de lotus, espolseu-ne l'excés de farina, passeu-les per la tempura i fregiu-les en un cassó amb l'oli de gira-sol ben calent.
Tot seguit, enfarineu els tomàquets, espolseu-ne l'excés de farina, passeu-los per la tempura i fregiu-los en el mateix cassó que l'arrel de lotus.
I ja per acabar, emplateu l'arrel de lotus, amaniu-la amb una mica de sal i sansho i, en un altre plat, poseu-hi els tomàquets i guarniu-los amb una mica de wasabi per sobre.