Arepa de pollastre i alvocat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Carles Rodríguez
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Veigé Coolinari, Manresa
- Dieta: Sense gluten
- Informació nutricional -Obre
L'alvocat és un fruit ric en greixos monoinsaturats (els mateixos que l'oli d'oliva) i vitamina E, nutrients beneficiosos per al sistema cardiovascular. Els ingredients d'aquesta recepta són sense gluten ni ou, per tant, aptes per a al·lèrgics o intoleranAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones
- Per fer la massa d'arepa:
- Farina de blat de moro precuita.
- aigua
- sal i pebre
- Ingredients per al farcit:
- 2 pits de pollastre
- 2 alvocats
- 2 tomàquets pera
- 100 g de lactonesa
- fulles de coriandre
- 1 xili fresc
- 50 g de ceba deshidratada
PREPARACIÓ
Per començar, fem la massa de les arepes, a ull, incorporant la farina de blat i l'aigua freda en un bol.
Salpebrem i barregem amb les mans fins aconseguir una massa compacta, dura i manejable. Fem unes boles de 50 g. Amb les mans donem forma cilíndrica d'uns 10 cm de diàmetre per 1 cm de gruix. Les coem a la planxa sense oli 3 minuts per cada cara.
Mantenim calentes les arepes, en un plat, tapades amb un tovalló de roba.
Preescalfem el forn a 130º i fem el farcit. Salpebrem 2 pits de pollastre. Els marquem a la paella ben calenta amb un raig d'oli, 4 minuts per cada cara.
Després posem els pits en una safata i ho acabem al forn a una temperatura de 130º durant 20 minuts (o fins que el cor del pit de pollastre arribi a 65º). Posem aigua a bullir (per als tomàquets). Deixem reposar el pollastre fora del forn 3 minuts.
Tallem els pits de pollastre a làmines i els alvocats per la meitat, els pelem i els tallem a làmines. Escaldem els tomàquets amb aigua bullint durant 10 segons. Els refredem amb aigua i gel. Pelem els tomàquets, els tallem per la meitat i traiem les llavors. Fem daus de 2x2 cm. Laminem el xili fresc.
Barregem l'alvocat, el tomàquet i el xili i ho amanim amb la maionesa i el coriandre. Hi afegim el pollastre laminat i ho barregem bé.
Per acabar, farcim l'arepa amb tot el conjunt. Posem la ceba deshidratada per sobre.
Salpebrem i barregem amb les mans fins aconseguir una massa compacta, dura i manejable. Fem unes boles de 50 g. Amb les mans donem forma cilíndrica d'uns 10 cm de diàmetre per 1 cm de gruix. Les coem a la planxa sense oli 3 minuts per cada cara.
Mantenim calentes les arepes, en un plat, tapades amb un tovalló de roba.
Preescalfem el forn a 130º i fem el farcit. Salpebrem 2 pits de pollastre. Els marquem a la paella ben calenta amb un raig d'oli, 4 minuts per cada cara.
Després posem els pits en una safata i ho acabem al forn a una temperatura de 130º durant 20 minuts (o fins que el cor del pit de pollastre arribi a 65º). Posem aigua a bullir (per als tomàquets). Deixem reposar el pollastre fora del forn 3 minuts.
Tallem els pits de pollastre a làmines i els alvocats per la meitat, els pelem i els tallem a làmines. Escaldem els tomàquets amb aigua bullint durant 10 segons. Els refredem amb aigua i gel. Pelem els tomàquets, els tallem per la meitat i traiem les llavors. Fem daus de 2x2 cm. Laminem el xili fresc.
Barregem l'alvocat, el tomàquet i el xili i ho amanim amb la maionesa i el coriandre. Hi afegim el pollastre laminat i ho barregem bé.
Per acabar, farcim l'arepa amb tot el conjunt. Posem la ceba deshidratada per sobre.