Arengades amb tomàquet

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Joanna Guillemot
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Informació nutricional
    -Obre

    El tomàquet és una saborosa i versàtil hortalissa rica en vitamina C, E i pro-A, amb funcions antioxidants, rica en minerals com el potassi, i a més és molt rica en fibra.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 arengades
  • 16 tomàquets madurs
  • 8 cullerades d'oli d'oliva verge extra
  • 8 alls
  • un pa de cereals o una coca d'oli
  • pebre i orenga

PREPARACIÓ

Per començar, netegeu les arengades, traieu-ne el cap, les espines i els budells i fregueu-les bé amb un paper.

A continuació, en una cassola amb una mica d'oli fregiu els grans d'all amb pell i les arengades. Quan les arengades estiguin rosses, retireu-les i reserveu-les en un plat.

Tot seguit, a la mateixa cassola poseu-hi els tomàquets tallats per la meitat i deixeu-los coure a foc suau, donant-los la volta de tant en tant.

Quan l'aigua dels tomàquets s'hagi convertit en un suc espès, afegiu-hi les arengades i deixeu-ho coure tot junt durant uns minuts més.

I ja per acabar, emplateu el tomàquet amb les arengades a sobre i serviu-ho acompanyat de pa o coca d'oli.

També podeu esmicolar l'arengada i tallar el tomàquet a trossets, posar-ho tot sobre el pa o la coca d'oli i guarniu-ho amb una mica d'orenga i pebre per sobre.
Anar al contingut