Arengades amb tomàquet
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joanna Guillemot
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Informació nutricional -Obre
El tomàquet és una saborosa i versàtil hortalissa rica en vitamina C, E i pro-A, amb funcions antioxidants, rica en minerals com el potassi, i a més és molt rica en fibra.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 4 arengades
- 16 tomàquets madurs
- 8 cullerades d'oli d'oliva verge extra
- 8 alls
- un pa de cereals o una coca d'oli
- pebre i orenga
PREPARACIÓ
Per començar, netegeu les arengades, traieu-ne el cap, les espines i els budells i fregueu-les bé amb un paper.
A continuació, en una cassola amb una mica d'oli fregiu els grans d'all amb pell i les arengades. Quan les arengades estiguin rosses, retireu-les i reserveu-les en un plat.
Tot seguit, a la mateixa cassola poseu-hi els tomàquets tallats per la meitat i deixeu-los coure a foc suau, donant-los la volta de tant en tant.
Quan l'aigua dels tomàquets s'hagi convertit en un suc espès, afegiu-hi les arengades i deixeu-ho coure tot junt durant uns minuts més.
I ja per acabar, emplateu el tomàquet amb les arengades a sobre i serviu-ho acompanyat de pa o coca d'oli.
També podeu esmicolar l'arengada i tallar el tomàquet a trossets, posar-ho tot sobre el pa o la coca d'oli i guarniu-ho amb una mica d'orenga i pebre per sobre.
A continuació, en una cassola amb una mica d'oli fregiu els grans d'all amb pell i les arengades. Quan les arengades estiguin rosses, retireu-les i reserveu-les en un plat.
Tot seguit, a la mateixa cassola poseu-hi els tomàquets tallats per la meitat i deixeu-los coure a foc suau, donant-los la volta de tant en tant.
Quan l'aigua dels tomàquets s'hagi convertit en un suc espès, afegiu-hi les arengades i deixeu-ho coure tot junt durant uns minuts més.
I ja per acabar, emplateu el tomàquet amb les arengades a sobre i serviu-ho acompanyat de pa o coca d'oli.
També podeu esmicolar l'arengada i tallar el tomàquet a trossets, posar-ho tot sobre el pa o la coca d'oli i guarniu-ho amb una mica d'orenga i pebre per sobre.