Arengada desespinada amb torradetes i gelatina de moscatell
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Anglí
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Els arcs, Artesa de Lleida
INGREDIENTS
- 4 arengades
- 16 torradetes de pa
- 16 litxis
- 10 dl de moscatell
- 1 full de gelatina
- oli d'oliva verge
PREPARACIÓ
Abans de començar el plat, coueu les arengades a la brasa fins que agafin una mica de color.
Llavors cobriu-les amb oli d'oliva i deixeu-les reposar a la nevera durant 24 hores. Un cop hagi passat aquest temps, traieu-les de la nevera i retireu-ne les espines. Per fer la gelatina de moscatell, remulleu la gelatina en aigua freda. Tot seguit, poseu el moscatell en un cassó, incorporeu-hi la gelatina i remeneu-ho. Coleu-ho i reserveu-ho a la nevera. Quan la gelatina estigui ben dura, talleu-la a bocins. Per fer les torrades, poseu el pa en una plata i gratineu-lo al forn per un costat. Mentrestant, peleu les litxis i traieu-ne el pinyol. Per emplatar, intercaleu la gelatina, les litxis, les torrades i l'arengada al vostre gust. Afegiu-hi l'oli de macerar l'arengada i unes branquetes de farigola fresca.
Llavors cobriu-les amb oli d'oliva i deixeu-les reposar a la nevera durant 24 hores. Un cop hagi passat aquest temps, traieu-les de la nevera i retireu-ne les espines. Per fer la gelatina de moscatell, remulleu la gelatina en aigua freda. Tot seguit, poseu el moscatell en un cassó, incorporeu-hi la gelatina i remeneu-ho. Coleu-ho i reserveu-ho a la nevera. Quan la gelatina estigui ben dura, talleu-la a bocins. Per fer les torrades, poseu el pa en una plata i gratineu-lo al forn per un costat. Mentrestant, peleu les litxis i traieu-ne el pinyol. Per emplatar, intercaleu la gelatina, les litxis, les torrades i l'arengada al vostre gust. Afegiu-hi l'oli de macerar l'arengada i unes branquetes de farigola fresca.