Aperitius
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Rafa de Valicourt
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Torre del Remei, Bolvir de Cerdanya
INGREDIENTS
- Per al puré de patata amb botifarra i oli de vainilla:
- 4 patates del bufet
- 200 g de mantega
- 1 canó de vainilla
- 200 g de botifarra negra
- sal i pebre
- nou moscada
- brou d'au
- Per als daus de truita de riu macerada amb soja i gingebre:
- 1 truita de riu
- 1 gotet d'oli d'oliva 0,4
- 1 cullerada de salsa de soja
- ratlladura de gingebre
PREPARACIÓ
Per començar, poseu els daus de truita en un bol, afegiu-hi salsa de soja, una mica d'oli, gingebre ratllat i deixeu-ho macerar 30 minuts a la nevera.
Seguidament, poseu les patates a bullir durant 20 minuts. Mentrestant, poseu el canó de vainilla en un cassó amb oli calent. Obriu-ne algun i rasqueu-lo. Deixeu-ho coure durant 10 minuts a foc lent. Quan les patates estiguin bullides, peleu-les i talleu-les. Després poseu-les en un bol i incorporeu-hi una mica de suc de la cassola, caldo de gallina, mantega, pebre, sal i nou moscada. Aleshores tritureu-ho. Després salteu la botifarra negra. Per emplatar, poseu el puré de patata en una cassoleta i en un got petit. Afegiu-hi la botifarra negra al damunt i l'oli de vainilla. Decoreu-ho amb uns branquillons d'herbes. Després poseu els daus de truita en un plat i afegiu-hi una mica de la mateixa salsa al damunt.
Seguidament, poseu les patates a bullir durant 20 minuts. Mentrestant, poseu el canó de vainilla en un cassó amb oli calent. Obriu-ne algun i rasqueu-lo. Deixeu-ho coure durant 10 minuts a foc lent. Quan les patates estiguin bullides, peleu-les i talleu-les. Després poseu-les en un bol i incorporeu-hi una mica de suc de la cassola, caldo de gallina, mantega, pebre, sal i nou moscada. Aleshores tritureu-ho. Després salteu la botifarra negra. Per emplatar, poseu el puré de patata en una cassoleta i en un got petit. Afegiu-hi la botifarra negra al damunt i l'oli de vainilla. Decoreu-ho amb uns branquillons d'herbes. Després poseu els daus de truita en un plat i afegiu-hi una mica de la mateixa salsa al damunt.