Aperitius

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Rafa de Valicourt
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Torre del Remei, Bolvir de Cerdanya

INGREDIENTS

  • Per al puré de patata amb botifarra i oli de vainilla:
  • 4 patates del bufet
  • 200 g de mantega
  • 1 canó de vainilla
  • 200 g de botifarra negra
  • sal i pebre
  • nou moscada
  • brou d'au
  • Per als daus de truita de riu macerada amb soja i gingebre:
  • 1 truita de riu
  • 1 gotet d'oli d'oliva 0,4
  • 1 cullerada de salsa de soja
  • ratlladura de gingebre

PREPARACIÓ

Per començar, poseu els daus de truita en un bol, afegiu-hi salsa de soja, una mica d'oli, gingebre ratllat i deixeu-ho macerar 30 minuts a la nevera.
Seguidament, poseu les patates a bullir durant 20 minuts. Mentrestant, poseu el canó de vainilla en un cassó amb oli calent. Obriu-ne algun i rasqueu-lo. Deixeu-ho coure durant 10 minuts a foc lent. Quan les patates estiguin bullides, peleu-les i talleu-les. Després poseu-les en un bol i incorporeu-hi una mica de suc de la cassola, caldo de gallina, mantega, pebre, sal i nou moscada. Aleshores tritureu-ho. Després salteu la botifarra negra. Per emplatar, poseu el puré de patata en una cassoleta i en un got petit. Afegiu-hi la botifarra negra al damunt i l'oli de vainilla. Decoreu-ho amb uns branquillons d'herbes. Després poseu els daus de truita en un plat i afegiu-hi una mica de la mateixa salsa al damunt.
Anar al contingut