Aperitius variats

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Esteve Piera (Interiorista de Colera)
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Ingredients ecològics per a 4 persones:
  • Per fer la broqueta de botifarra dolça:
  • 2 botifarres dolces
  • 2 pomes
  • 1 c/s de mantega
  • 1 copa de garnatxa
  • 1 c/s de melmelada de tomàquet
  • reducció de vinagre balsàmic
  • Per fer la broqueta de carxofa:
  • 250 g de cors de carxofa en conserva
  • 50 g de formatge fresc
  • 8 olives farcides
  • 4 anxoves
  • salsa d'aperitiu
  • pebre negre
  • sal
  • oli d'oliva
  • 4 torradetes
  • Per fer l'ou mediterrani:
  • 2 ous durs
  • 15 gambes salades cuites
  • maionesa
  • 4 llesques de pa de motlle

PREPARACIÓ

Per fer la broqueta de botifarra dolça, talleu en bocins regulars la botifarra, poseu-la en una cassola o paella amb una mica de mantega i deixeu que s'enrosseixi.

Mentrestant, peleu les pomes i talleu-les a daus, de manera que us surtin uns 8 daus macos per poma. A continuació, afegiu els daus a la paella de la botifarra, remeneu-ho bé, aboqueu-hi una copa de garnatxa i deixeu que faci xup-xup durant uns 10 minuts.

I ja per acabar, enfileu en una broqueta la poma i la botifarra, regueu-ho amb un fil de melmelada de tomàquet i una mica de reducció de balsàmic i poseu-ho al plat on aniran la resta d'aperitius.

Per a la broqueta de carxofa, barregeu amb el pímer les carxofes amb el formatge fresc, un raig d'oli, un polsim de sal i pebre i reserveu-ho. Tot seguit, enfileu amb una broqueta dues olives i una anxova. I ja per acabar, poseu en una copeta el puré de carxofa i formatge, afegiu una torradeta i una broqueta a la copa, regueu-la amb salsa d'aperitiu i poseu-la al plat dels aperitius.

Per fer l'ou mediterrani, peleu els dos ous durs i les gambes. 8 gambes reserveu-les per a la presentació, i la resta trinxeu-les amb el ganivet. Seguidament, talleu els 2 ous durs per la meitat i separeu-ne el rovell. Després, en un bol barregeu la maionesa amb el rovell d'un ou dur i les gambes trinxades fins que quedi convertit en una pasta i farciu els ous durs que ja teniu buits. Finalment, agafeu llesques de pa de motlle i talleu-les amb un motlle rodó. I ja per acabar, poseu mig ou farcit sobre el pa de motlle, enfileu dues gambes en una broqueta i claveu-la també sobre l'ou i el pa.
Anar al contingut