Aperitius variats
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Esteve Piera (Interiorista de Colera)
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
INGREDIENTS
- Ingredients ecològics per a 4 persones:
- Per fer la broqueta de botifarra dolça:
- 2 botifarres dolces
- 2 pomes
- 1 c/s de mantega
- 1 copa de garnatxa
- 1 c/s de melmelada de tomàquet
- reducció de vinagre balsàmic
- Per fer la broqueta de carxofa:
- 250 g de cors de carxofa en conserva
- 50 g de formatge fresc
- 8 olives farcides
- 4 anxoves
- salsa d'aperitiu
- pebre negre
- sal
- oli d'oliva
- 4 torradetes
- Per fer l'ou mediterrani:
- 2 ous durs
- 15 gambes salades cuites
- maionesa
- 4 llesques de pa de motlle
PREPARACIÓ
Per fer la broqueta de botifarra dolça, talleu en bocins regulars la botifarra, poseu-la en una cassola o paella amb una mica de mantega i deixeu que s'enrosseixi.
Mentrestant, peleu les pomes i talleu-les a daus, de manera que us surtin uns 8 daus macos per poma. A continuació, afegiu els daus a la paella de la botifarra, remeneu-ho bé, aboqueu-hi una copa de garnatxa i deixeu que faci xup-xup durant uns 10 minuts.
I ja per acabar, enfileu en una broqueta la poma i la botifarra, regueu-ho amb un fil de melmelada de tomàquet i una mica de reducció de balsàmic i poseu-ho al plat on aniran la resta d'aperitius.
Per a la broqueta de carxofa, barregeu amb el pímer les carxofes amb el formatge fresc, un raig d'oli, un polsim de sal i pebre i reserveu-ho. Tot seguit, enfileu amb una broqueta dues olives i una anxova. I ja per acabar, poseu en una copeta el puré de carxofa i formatge, afegiu una torradeta i una broqueta a la copa, regueu-la amb salsa d'aperitiu i poseu-la al plat dels aperitius.
Per fer l'ou mediterrani, peleu els dos ous durs i les gambes. 8 gambes reserveu-les per a la presentació, i la resta trinxeu-les amb el ganivet. Seguidament, talleu els 2 ous durs per la meitat i separeu-ne el rovell. Després, en un bol barregeu la maionesa amb el rovell d'un ou dur i les gambes trinxades fins que quedi convertit en una pasta i farciu els ous durs que ja teniu buits. Finalment, agafeu llesques de pa de motlle i talleu-les amb un motlle rodó. I ja per acabar, poseu mig ou farcit sobre el pa de motlle, enfileu dues gambes en una broqueta i claveu-la també sobre l'ou i el pa.
Mentrestant, peleu les pomes i talleu-les a daus, de manera que us surtin uns 8 daus macos per poma. A continuació, afegiu els daus a la paella de la botifarra, remeneu-ho bé, aboqueu-hi una copa de garnatxa i deixeu que faci xup-xup durant uns 10 minuts.
I ja per acabar, enfileu en una broqueta la poma i la botifarra, regueu-ho amb un fil de melmelada de tomàquet i una mica de reducció de balsàmic i poseu-ho al plat on aniran la resta d'aperitius.
Per a la broqueta de carxofa, barregeu amb el pímer les carxofes amb el formatge fresc, un raig d'oli, un polsim de sal i pebre i reserveu-ho. Tot seguit, enfileu amb una broqueta dues olives i una anxova. I ja per acabar, poseu en una copeta el puré de carxofa i formatge, afegiu una torradeta i una broqueta a la copa, regueu-la amb salsa d'aperitiu i poseu-la al plat dels aperitius.
Per fer l'ou mediterrani, peleu els dos ous durs i les gambes. 8 gambes reserveu-les per a la presentació, i la resta trinxeu-les amb el ganivet. Seguidament, talleu els 2 ous durs per la meitat i separeu-ne el rovell. Després, en un bol barregeu la maionesa amb el rovell d'un ou dur i les gambes trinxades fins que quedi convertit en una pasta i farciu els ous durs que ja teniu buits. Finalment, agafeu llesques de pa de motlle i talleu-les amb un motlle rodó. I ja per acabar, poseu mig ou farcit sobre el pa de motlle, enfileu dues gambes en una broqueta i claveu-la també sobre l'ou i el pa.