Aperitius d'anguila

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Cinta Curto
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Paiolet, Tortosa
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'anguila de mar és extraordinàriament rica en vitamina A, nutrient que ajuda a mantenir una pell saludable.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • Per a l'anguila amb all i pebre:
  • 800 g d'anguila
  • 4 cebes grosses
  • 1 cabeça d'alls
  • pebre negre mòlt
  • sal
  • 200 ml d'oli d'oliva
  • 1 c/p de colorant
  • 200 ml d'aigua
  • Per a la llesqueta d'anguila fumada:
  • 100 g d'anguila fumada
  • 1 tomàquet
  • all
  • julivert
  • oli
  • sal
  • 4 llesques de pa torrat

PREPARACIÓ

Per a l'anguila amb all i pebre, talleu la ceba ben petita i poseu-la a la cassola, a foc lent, amb una mica d'oli, durant aproximadament uns 7 minuts. Mentre es cou, peleu i trinxeu els alls amb un ganivet. Quan veieu que la ceba comença a estar tova, afegiu-hi els alls trinxats i sofregiu-ho. Mentrestant, talleu l'anguila a rodanxes de 3 o 4 centímetres. A continuació, afegiu l'anguila a la cassola, aneu-la girant, cobriu-ho tot amb aigua freda i afegiu-hi força pebre mòlt i el colorant. Quan l'anguila estigui cuita poseu-hi la sal. Per saber si està en el seu punt heu de poder separar la carn de l'espina sense que es trenqui.

Per fer les torradetes d'anguila fumada, peleu els tomàquets, trossegeu-los, fiqueu-los al morter i piqueu-los amb all i julivert amb una mica d'oli i sal. Tot seguit, feu a trossos ben petits, amb el ganivet, l'anguila fumada i barregeu-ho tot.

I ja per acabar, serviu l'anguila amb all i pebre en cassoles de terra petites i poseu al damunt de les llesques de pa torrat la barreja d'anguila fumada.
Anar al contingut