Aperitiu de patates, pipes i blat de moro

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Xavier Andreu
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Buidasacs, El Vilet de Riucorb (Urgell)
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les pipes de gira-sol contenen una quantitat de vitamina E molt més elevada que la de resta de fruits secs, atorgant-li un major poder antioxidant.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 300 g de patata Monalisa
  • 10 g de mantega
  • sal
  • pipes de gira-sol pelades i salades
  • blat de moro fregit amb sal (comprat fet)
  • oli de gira-sol
  • opcionalment salses variades (pesto, d'olivada, de formatges, etc.)

PREPARACIÓ

Per començar, peleu les patates, talleu-les a trossos i tritureu-les a la Thermomix.

Seguidament, passeu-ho per un colador, poseu tota la part líquida en un cassó amb una mica de sal i mantega i deixeu-la coure fins que qualli. A continuació, esteneu-la sobre un silpat amb l'ajuda d'una espàtula, poseu-hi el blat de moro, que haureu picat, sobre una part, deixeu la part del mig sense res i poseu les pipes a l'altra part.

Després, poseu el silpat sobre una safata i deixeu-ho coure al forn durant 45 minuts a 80 graus. Tot seguit, retireu la safata del forn i talleu la massa en tres trossos, segons el que porti a sobre.

Després, talleu cada un dels trossos en tires, torneu-los a posar a la safata i deixeu-los coure al forn durant 45 minuts més a 80 graus. Finalment, en una paella amb oli de gira-sol fregiu les tires durant uns segons i reserveu-les sobre paper absorbent.

I ja per acabar, emplateu les tires de patata i serviu-les acompanyades de salses variades.
Anar al contingut