Aperitiu de patates, pipes i blat de moro
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Andreu
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Buidasacs, El Vilet de Riucorb (Urgell)
- Informació nutricional -Obre
Les pipes de gira-sol contenen una quantitat de vitamina E molt més elevada que la de resta de fruits secs, atorgant-li un major poder antioxidant.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 300 g de patata Monalisa
- 10 g de mantega
- sal
- pipes de gira-sol pelades i salades
- blat de moro fregit amb sal (comprat fet)
- oli de gira-sol
- opcionalment salses variades (pesto, d'olivada, de formatges, etc.)
PREPARACIÓ
Per començar, peleu les patates, talleu-les a trossos i tritureu-les a la Thermomix.
Seguidament, passeu-ho per un colador, poseu tota la part líquida en un cassó amb una mica de sal i mantega i deixeu-la coure fins que qualli. A continuació, esteneu-la sobre un silpat amb l'ajuda d'una espàtula, poseu-hi el blat de moro, que haureu picat, sobre una part, deixeu la part del mig sense res i poseu les pipes a l'altra part.
Després, poseu el silpat sobre una safata i deixeu-ho coure al forn durant 45 minuts a 80 graus. Tot seguit, retireu la safata del forn i talleu la massa en tres trossos, segons el que porti a sobre.
Després, talleu cada un dels trossos en tires, torneu-los a posar a la safata i deixeu-los coure al forn durant 45 minuts més a 80 graus. Finalment, en una paella amb oli de gira-sol fregiu les tires durant uns segons i reserveu-les sobre paper absorbent.
I ja per acabar, emplateu les tires de patata i serviu-les acompanyades de salses variades.
Seguidament, passeu-ho per un colador, poseu tota la part líquida en un cassó amb una mica de sal i mantega i deixeu-la coure fins que qualli. A continuació, esteneu-la sobre un silpat amb l'ajuda d'una espàtula, poseu-hi el blat de moro, que haureu picat, sobre una part, deixeu la part del mig sense res i poseu les pipes a l'altra part.
Després, poseu el silpat sobre una safata i deixeu-ho coure al forn durant 45 minuts a 80 graus. Tot seguit, retireu la safata del forn i talleu la massa en tres trossos, segons el que porti a sobre.
Després, talleu cada un dels trossos en tires, torneu-los a posar a la safata i deixeu-los coure al forn durant 45 minuts més a 80 graus. Finalment, en una paella amb oli de gira-sol fregiu les tires durant uns segons i reserveu-les sobre paper absorbent.
I ja per acabar, emplateu les tires de patata i serviu-les acompanyades de salses variades.