Aperitiu de carxofa farcida de botifarra negra i escarola

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Oriol Margalef
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Escola d'Hoteleria Joviat, Manresa (Barcelona)
  • Dieta: Sense gluten
  • Informació nutricional
    -Obre

    La botifarra negra és molt rica en ferro, un mineral necessari per formar els glòbuls vermells i per transportar l'oxigen a la sang.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones
  • 4 carxofes
  • 200 g de botifarra negra
  • oli d'oliva
  • sal
  • 2 c/c mel
  • Per el Royal:
  • 500 g de nata líquida per muntar
  • 4 ous
  • sal
  • Altres:
  • 1/4 escarola
  • 25 g pinyons
  • sal
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Confitem les carxofes:

Tornegem la carxofa, donant-hi forma arrodonida, com de cassoleta.

Posem les carxofes en una cassola, amb l'oli d'oliva, sal i mel.
Quan arrenca el bull, tanquem el foc.

Deixem que s'acabi de coure fins que l'oli quedi fred. 30 minuts.

Fem el Royal:

Barregem amb varetes de mà, els ous, la nata i la sal.

Reservem.

Escalfem el forn a 140º durant 15' mínim.

Escorrem les carxofes que havíem confitat.

Pelem i tallem la botifarra a daus.

Omplim les carxofes amb una mica de botifarra.
Posem les carxofes en una safata.

Les cobrim amb el Royal.

Les fiquem al forn, a 140º, durant 20 minuts aprox.

Piquem els pinyons.

Preparem una escarola.

L'amanim amb sal, oli d'oliva i pinyons.

EMPLATAR:

Posarem una carxofa al centre del plat i a sobre hi posarem aquesta escarola.
Anar al contingut