Aperitiu de carxofa farcida de botifarra negra i escarola
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Oriol Margalef
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Escola d'Hoteleria Joviat, Manresa (Barcelona)
- Dieta: Sense gluten
- Informació nutricional -Obre
La botifarra negra és molt rica en ferro, un mineral necessari per formar els glòbuls vermells i per transportar l'oxigen a la sang.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones
- 4 carxofes
- 200 g de botifarra negra
- oli d'oliva
- sal
- 2 c/c mel
- Per el Royal:
- 500 g de nata líquida per muntar
- 4 ous
- sal
- Altres:
- 1/4 escarola
- 25 g pinyons
- sal
- oli d'oliva
PREPARACIÓ
Confitem les carxofes:
Tornegem la carxofa, donant-hi forma arrodonida, com de cassoleta.
Posem les carxofes en una cassola, amb l'oli d'oliva, sal i mel.
Quan arrenca el bull, tanquem el foc.
Deixem que s'acabi de coure fins que l'oli quedi fred. 30 minuts.
Fem el Royal:
Barregem amb varetes de mà, els ous, la nata i la sal.
Reservem.
Escalfem el forn a 140º durant 15' mínim.
Escorrem les carxofes que havíem confitat.
Pelem i tallem la botifarra a daus.
Omplim les carxofes amb una mica de botifarra.
Posem les carxofes en una safata.
Les cobrim amb el Royal.
Les fiquem al forn, a 140º, durant 20 minuts aprox.
Piquem els pinyons.
Preparem una escarola.
L'amanim amb sal, oli d'oliva i pinyons.
EMPLATAR:
Posarem una carxofa al centre del plat i a sobre hi posarem aquesta escarola.
Tornegem la carxofa, donant-hi forma arrodonida, com de cassoleta.
Posem les carxofes en una cassola, amb l'oli d'oliva, sal i mel.
Quan arrenca el bull, tanquem el foc.
Deixem que s'acabi de coure fins que l'oli quedi fred. 30 minuts.
Fem el Royal:
Barregem amb varetes de mà, els ous, la nata i la sal.
Reservem.
Escalfem el forn a 140º durant 15' mínim.
Escorrem les carxofes que havíem confitat.
Pelem i tallem la botifarra a daus.
Omplim les carxofes amb una mica de botifarra.
Posem les carxofes en una safata.
Les cobrim amb el Royal.
Les fiquem al forn, a 140º, durant 20 minuts aprox.
Piquem els pinyons.
Preparem una escarola.
L'amanim amb sal, oli d'oliva i pinyons.
EMPLATAR:
Posarem una carxofa al centre del plat i a sobre hi posarem aquesta escarola.