Ànec rostit i premsat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Via Veneto, Barcelona
INGREDIENTS
- 2 ànecs d'un quilo
- 1/2 l de brou de carn
- oli d'oliva
- alls
- llorer
- farigola
- canyella
- sal i pebre Per acompanyar:
- patates
- escalivada
- espàrrecs
PREPARACIÓ
Per a fer el plat, salpebreu l'ànec i poseu-hi les herbes a dins com si el farcíssiu.
Rostiu-lo amb una cassola amb una mica d'oli fins que us quedi ben ros i poseu-lo al forn durant 15 minuts a 200º. De tant en tant ruixeu-lo amb el mateix oli perquè agafi més gust. Un cop a la sala, la feina consisteix a esquarterar l'ànec a quarts i a desossar-los intentant que no perdin la forma. Trinxeu la carcassa i poseu-la en una premsa amb la finalitat que deixi anar tot el suc. Quan tingueu el suc de la carcassa, salpebreu-lo i escalfeu-lo fins que el tingueu ben lligat i concentrat. Emplateu l'ànec amb una mica de guarnició al voltant i amb la salsa pel damunt.
Rostiu-lo amb una cassola amb una mica d'oli fins que us quedi ben ros i poseu-lo al forn durant 15 minuts a 200º. De tant en tant ruixeu-lo amb el mateix oli perquè agafi més gust. Un cop a la sala, la feina consisteix a esquarterar l'ànec a quarts i a desossar-los intentant que no perdin la forma. Trinxeu la carcassa i poseu-la en una premsa amb la finalitat que deixi anar tot el suc. Quan tingueu el suc de la carcassa, salpebreu-lo i escalfeu-lo fins que el tingueu ben lligat i concentrat. Emplateu l'ànec amb una mica de guarnició al voltant i amb la salsa pel damunt.