Ànec mut del Penedès rostit amb prunes i pinyons
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Sant Jordi (Ca la Katy)
INGREDIENTS
- 1 ànec mut de 1,8 kg net
- 1 gotet de vermut
- 1 gotet de licor de taronja
- llard
- 1 poma
- 1 taronja
- pinyons
- 12 prunes
- sal, pebre
- aigua
- 1 canó de canyella
PREPARACIÓ
En primer lloc, salpebreu l'ànec sencer i rostiu-lo en una cassola de fang amb oli d'oliva i una mica de llard.
Un cop estigui ben daurat, tireu-hi els licors, el vermut negre i el licor de taronja, el canó de canyella, i la taronja i la poma, tallades a trossos i sense treure'ls la pell. Afegiu-hi una mica d'aigua, tapeu la cassola i deixeu-ho coure 1 hora i 1/2. Mentre l'ànec es va fent, aprofiteu per fregir els pinyons en una paella amb una mica de mantega, només durant 2 minuts i vigilant que no es cremin. Quan l'ànec ja estigui a punt, talleu-lo a quarts, i torneu-lo a posar a la cassola, juntament amb els pinyons, fregits, i les prunes. Deixeu-ho 10 minuts al foc i ja podreu servir l'ànec, acompanyat amb poma, taronja, pinyons i prunes, i cobert amb una mica de salsa.
Un cop estigui ben daurat, tireu-hi els licors, el vermut negre i el licor de taronja, el canó de canyella, i la taronja i la poma, tallades a trossos i sense treure'ls la pell. Afegiu-hi una mica d'aigua, tapeu la cassola i deixeu-ho coure 1 hora i 1/2. Mentre l'ànec es va fent, aprofiteu per fregir els pinyons en una paella amb una mica de mantega, només durant 2 minuts i vigilant que no es cremin. Quan l'ànec ja estigui a punt, talleu-lo a quarts, i torneu-lo a posar a la cassola, juntament amb els pinyons, fregits, i les prunes. Deixeu-ho 10 minuts al foc i ja podreu servir l'ànec, acompanyat amb poma, taronja, pinyons i prunes, i cobert amb una mica de salsa.